Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον: Πότε και για ποιους ανοίγει ξανά η πλατφόρμα


Για… Πάσχα έκλεισε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Θα ενεργοποιηθεί εκ νέου από την Τρίτη στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιουνίου και Κρήτης όπου δεν έχουν εξαντληθεί οι πόροι.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες, περιλαμβανομένης και της Αττικής, όσοι έχουν ήδη εγγραφεί θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και οριστικής υποβολής της αίτησης.



Στην Περιφέρεια Αττικής 7.729 νοικοκυριά έχουν ολοκληρώσει την υποβολή αίτησης και 4.855 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν υποβληθεί 342 αιτήσεις και 311 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και καταχωρούν στοιχεία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπενθύμισε ότι οι αρχικοί πόροι ήταν 350 εκατ. ευρώ και κάλυπταν περίπου 27.000 νοικοκυριά, αυξήθηκαν σε 700 εκατ. ευρώ και μαζί με τα 250 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, ο προϋπολογισμός του προγράμματος διαμορφώνεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

(Μ. ΠΕ, 5/4/18)

Δείτε εδώ όλα τα σχετικά άρθρα


Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!