Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τι προσφέρουν οι τράπεζες στους δικαιούχους του "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ"


Τη δική τους μάχη για την προσέλκυση δικαιούχων του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ δίνουν οι τράπεζες, προσφέροντας κίνητρα σε όσους τις επιλέξουν.

Μπορεί οι αιτήσεις για τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας να έχουν κλείσει, ωστόσο η μάχη των τραπεζών για την προσέλκυση των δικαιούχων του προγράμματος μόλις ξεκίνησε.

Άτοκο δάνειο

Κι αυτό διότι μέρος του προϋπολογισμού ενεργειακής αναβάθμισης μίας κατοικίας, μπορεί να καλυφθεί από άτοκο δάνειο, το οποίο οι τράπεζες χορηγούν.

Το ποσοστό της επιχορήγησης διαμορφώνεται από 25% έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου.

Ως εκ τούτου, το δάνειο που μπορεί να ληφθεί κινείται μεταξύ του 30% και του 75% του προϋπολογισμού.



Η επιβράβευση

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες προσφέρουν κίνητρα, ώστε να πείσουν τους δικαιούχους να τις επιλέξουν για το δάνειο που ενδεχομένως θα χρειαστούν.

Πέραν της ταχείας εξυπηρέτησης που υπόσχονται και των ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής, δύο συστημικοί όμιλοι επιβραβεύουν τους πελάτες τους, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανταμοιβής καρτών.

Συγκεκριμένα:

- Η Alpha Bank προσφέρει 1 bonus πόντος για κάθε 1 ευρώ δανείου που θα εκταμιεύσει, με μέγιστο όριο τους 100.000 πόντους

- Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει 10.000 yellows για κάθε δάνειο που θα εκταμιευτεί.

Οι παραπάνω πόντοι αποδίδονται σε κάρτα του δανειολήπτη και μπορούν να εξαργυρωθούν σε συνεργάτες των αντίστοιχων προγραμμάτων επιβράβευσης.

Έτσι, ο πελάτης μπορεί να αποκτήσει προϊόντα ή υπηρεσίες εντελώς δωρεάν ή με έκπτωση.

Επιπλέον, όλες οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους δικαιούχους να λάβουν επιπλέον δάνειο για εργασίες εκτός του προϋπολογισμού του Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον, με προνομιακούς όρους.

Πηγή: moneyonline.gr (ΤΡ, 24/4/18)

Δείτε εδώ σχετικά άρθρα



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!