Μ. Θεοδωράκης: Έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας η Συμφωνία των Πρεσπών * Νίκος Παπανδρέου: Είμαι αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών * ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων κατά 4,06% τον Δεκέμβριο * Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή * Στα 1,48 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 * Στα 780 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων * Εκτός στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 (3,162 δισ. ευρώ) * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο * Την Κυριακή στις 2 μ.μ. το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

2/4/18

Αντικειμενικές αξίες: Πώς θα επηρεαστούν οι γονικές παροχές


Πάνω από 20 φόροι και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα και 10 επιδόματα που συνδέονται με την οικογενειακή περιουσία θα επηρεαστούν αρνητικά από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποφασίσει ότι το μόνο πράγμα που θα αλλάξει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, είναι οι τιμές ζώνης και τίποτα άλλο. Δηλαδή δεν θα μεταβληθεί κανείς άλλος συντελεστής (π.χ. συντελεστής εμπορικότητας, συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου, ορόφου, παλαιότητας κ.λπ.) που καθορίζει την τελική αντικειμενική αξία του ακινήτων, ούτε φυσικά τα κλιμάκια και οι συντελεστές βάσει των οποίων υπολογίζονται οι γονικές παροχές, οι κληρονομιές, τα αφορολόγητα πρώτης κατοικίας, αλλά και περιουσιακά κριτήρια που αφορούν κυρίως φτωχούς πολίτες οι οποίοι λαμβάνουν μια σειρά επιδομάτων απαραίτητων για την επιβίωσή τους.Οι γονικές παροχές
Αν ένας γονιός θελήσει να κάνει γονική παροχή στο παιδί του μια πρώτη κατοικία και αυτό είναι άγαμο, το αφορολόγητο όριο είναι 200.000 ευρώ και από εκεί και πέρα θα εφαρμοστεί κατά περίπτωση η κλίμακα κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών. Αν πάλι το ακίνητο δεν αφορά πρώτη κατοικία, τότε απευθείας θα εφαρμοστεί η εν λόγω κλίμακα που ξεκινάει με μηδενικό συντελεστή για αξία ακινήτου αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.

Στην περίπτωση όμως που αυξηθούν οι τιμές ζώνης των ακινήτων στο 60% των περιοχών της χώρας και η αύξηση αυτή ανέλθει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έως και 40% ή 60%, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι για ένα μέσο ακίνητο 100 τετραγωνικών δεν θα υπάρχει αφορολόγητο κατά τη μεταβίβαση με οποιαδήποτε μορφή.

(ΔΕ, 2/4/18)


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!