Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Έρχονται αλλαγές σε 11 ΔΕΚΟ


Στενό κορσέ σε 11 ΔΕΚΟ με την υποχρεωτική υποβολή επιχειρηματικών πλάνων έως το τέλος του μήνα και αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ βάζει το Υπερταμείο.

ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΚΑΑ, ΚΑΘ, Ελληνικές Αλυκές, Διώρυγα Κορίνθου και ΔΕΘ/HELEXPO τελούν υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, όπως είναι η επίσημη ονομασία του Υπερταμείου, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το στρατηγικό σχέδιο αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των θυγατρικών της καθώς και τα πλαίσια για την εκμετάλλευση μέσω μίσθωσης ή πώλησης των 71.459 ακινήτων του Δημοσίου.



Στην ΕΕΣΥΠ, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, υπάγονται ως άμεσες θυγατρικές το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το ΤΑΙΠΕΔ καθώς και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καθώς και οι «λοιπές θυγατρικές» που περιλαμβάνουν τις συμμετοχές του δημοσίου σε επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, και η ΕΥΑΘ.

Αυτές είναι και οι εταιρείες που θα πρέπει έως το τέλος του Απριλίου να παρουσιάσουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια, ενώ τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων ΔΣ της ΕΕΣΥΠ.

Όπως αναφέρουν πηγές, σε στενή παρακολούθηση από την ΕΕΣΥΠ, χωρίς να αποκλείονται μάλιστα και εξελίξεις σε επίπεδο διοίκησης, βρίσκονται τα ΕΛΤΑ και ο ΟΑΣΑ με τις θυγατρικές του ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

(Μ. ΤΕ, 4/4/18)


Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!