ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων κατά 4,06% τον Δεκέμβριο * Στα 1,48 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 * Στα 780 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων * Εκτός στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 (3,162 δισ. ευρώ) * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

7/3/18

Σε ποια Κέντρα Κοινότητας υποβάλλονται αιτήσεις χορήγησης προνοιακών επιδομάτων


Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία από την Αττική.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Αττικής, αλλά και στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ (Πατησίων 30, Αθήνα).

Υπενθυμίζεται πως το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά σε όλες τις νέες αιτήσεις προνοιακών επιδομάτων από άτομα με αναπηρία, που διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Αττικής και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση εξέτασης από τα ΚΕΠΑ.Όσοι αιτούνται παράταση των προνοιακών παροχών τους λόγω λήξης της γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ, όπως επίσης και τα άτομα που έχουν εξεταστεί από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ, θα ακολουθούν την παλαιά διαδικασία, δηλαδή θα απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Το ίδιο ισχύει και για όσους διαμένουν εκτός Αττικής, καθώς και αυτοί θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Τα 50 Κέντρα Κοινότητας στα οποία μπορούν να κάνουν οι πολίτες τις αιτήσεις τους είναι τα εξής:


(ΤΕ, 7/3/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: