ΕΛΣΤΑΤ: Στα 323,378 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος το β' τρίμηνο * Κλειστά στις 25 Οκτωβρίου τα δικαστήρια * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,9% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 * ΟΑΕΔ: Αύξηση 1,97% των ανέργων τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 20,5% του τζίρου στη βιομηχανία * Στα 3,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εννεάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 1,5% το 2017 * Έως 31/10 οι εισφορές ΕΦΚΑ για τον Σεπτέμβριο * ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14/11 * Χειμερινή ώρα (-1) από την Κυριακή 28/10

7/3/18

Σε ποια Κέντρα Κοινότητας υποβάλλονται αιτήσεις χορήγησης προνοιακών επιδομάτων


Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία από την Αττική.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Αττικής, αλλά και στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ (Πατησίων 30, Αθήνα).

Υπενθυμίζεται πως το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά σε όλες τις νέες αιτήσεις προνοιακών επιδομάτων από άτομα με αναπηρία, που διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Αττικής και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση εξέτασης από τα ΚΕΠΑ.Όσοι αιτούνται παράταση των προνοιακών παροχών τους λόγω λήξης της γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ, όπως επίσης και τα άτομα που έχουν εξεταστεί από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ, θα ακολουθούν την παλαιά διαδικασία, δηλαδή θα απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Το ίδιο ισχύει και για όσους διαμένουν εκτός Αττικής, καθώς και αυτοί θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Τα 50 Κέντρα Κοινότητας στα οποία μπορούν να κάνουν οι πολίτες τις αιτήσεις τους είναι τα εξής:


(ΤΕ, 7/3/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: