ΟΑΕΔ: Στους 973.065 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο * ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ οι πληρωμές ληξιπροθέσμων Δημοσίου στο 8μηνο * Εργάνη: Χάθηκαν τον Αύγουστο 7.748 θέσεις εργασίας * Eurostat: Στο 0,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο * Στα 2,7 δισ. τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες * Πρωτογενές πλεόνασμα 3,1 δισ. ευρώ στο 8μηνο

30/3/18

Ακέφαλοι ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ - Χιλιάδες αιτήσεις συντάξεων σε εκκρεμότητα


Πάνω από δύο εβδομάδες παραμένει ακέφαλος ο ΕΦΚΑ μετά την απομάκρυνση Μπακαλέξη και την αποκάλυψη ότι ο προταθείς από την κυβέρνηση κ. Στάθης Μαρίνος είχε επιχείρηση και ο συνεργάτης του έπαιρνε δουλειές με απευθείας ανάθεση από την… ΗΔΙΚΑ στην οποία ο παρ’ ολίγον διοικητής εργαζόταν ως σύμβουλος.

Ο νέος διοικητής πρέπει να διαχειριστεί τις την έκδοση των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τα μεγάλα διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα του φορέα. Στα 88 προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης υπάρχουν δεσμεύσεις που συνδέονται με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.Δεν είναι μόνο το φιάσκο, με τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ. Κενή παραμένει και η θέση του του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ μετά την αποχώρηση Καποτά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χιλιάδες επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Πηγή: enikonomia.gr (ΠΑ, 30/3/18)


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!