Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος πολυτέκνων


Αντισυνταγματικά θεωρούν -και ως τέτοια τα προσβάλουν στο ΣτΕ- τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα πολυτέκνων, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και 4 πολύτεκνοι.

Με προσφυγή τους (οι πολίτες έχουν 4 και 6 παιδιά αντίστοιχα) ζητούν να ακυρωθούν τα όρια αυτά όπως θεσπίστηκαν το 2018, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Εργασίας έχει παραδεχθεί ότι με βάση αυτά 12.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χάνουν το επίδομα που έπαιρναν.



Στην αίτηση ακύρωσης, ο δικηγόρος των πολυτέκνων Αντώνης Αργυρός, επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, ότι σύμφωνα με το νόμο 4512/2018 και την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, δεν θα λάβουν το επίμαχο επίδομα καθώς καλύπτουν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.

Το εισοδηματικό κριτήριο προκύπτει από μια σειρά συντελεστών στους οποίους περιλαμβάνεται το ετήσιο εισόδημα, ο αριθμός των παιδιών, οι οποίοι διαιρούνται κατά περίπτωση με κλίμακες ισοδυναμίας, που προβλέπει η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Πέραν των άλλων επιχειρημάτων επισημαίνουν πως παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές που προστατεύουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και μάλιστα παραθέτουν στατιστικά σύμφωνα με τα οποία την εξαετία 2011-2017 είχαμε 666.479 γεννήσεις και 816.215 θανάτους, δηλαδή υπεροχή των θανάτων κατά 149.736.

(ΠΑ, 9/3/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: