Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

«Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»: Ξεκίνησε με προβλήματα η υποβολή αιτήσεων


Από σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», καθώς άνοιξε η σχετική πλατφόρμα στη διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η είσοδος στο σύστημα γίνεται μετά πολλών εμποδίων, πιθανότατα λόγω υπερφόρτωσής του, καθώς το ενδιαφέρον είναι μαζικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ: «Παγώνουν» οι αιτήσεις - Πότε ξαναρχίζουν

Πολλά προβλήματα συνόδευσαν την έναρξη του δημοφιλούς προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» που έχει ως σκοπό την επιδότηση με ποσοστό έως και 70% των δαπανών για την ενεργειακή αναβάθμιση της κύριας κατοικίας.



Η προκήρυξη της δράσης, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, πέρασε από αλλεπάλληλες υπουργικές εξαγγελίες τα τελευταία δύο-δυόμισι χρόνια και μέχρι και χθες δεν ήταν εφικτή η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Χθες όσοι δοκίμαζαν να μπουν στο σύστημα από τις 12 το μεσημέρι πάλι διαπίστωναν ότι η ειδική εφαρμογή δεν ήταν ενεργοποιημένη. Λίγο πριν από τις 18.30 το γραφείο Τύπου του υπουργείου εξέδωσε νέα ανακοίνωση Τύπου: «Κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 8 π.μ.».

Καινοτομία του προγράμματος είναι η δυνατότητα που έχουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών να κάνουν συνδυασμό επιχορηγήσεων, δανεισμού και ιδίων χρημάτων προκειμένου να καλύψουν τα απαιτούμενα έξοδα.

Το ανώτατο ύψος τους, που μπορεί να χρηματοδοτηθεί, πρέπει να ανέρχεται στα 25.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητα:

- η κυριότητα του ακινήτου
- οι κωδικοί πρόσβασης στο taxisnet
- η νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων και
- το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου

39 ερωτήσεις - απαντήσεις για το πρόγραμμα

Για να δείτε τον οδηγό υποβολής των αιτήσεων πατήστε εδώ.

Δείτε όλη την προκήρυξη, ΕΔΩ.

Δείτε εδώ τον πλήρη οδηγό για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ»

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ"

(ΤΡ, 13/3/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: