Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Εξαντλήθηκαν οι πόροι του «Εξοικονομώ» για την Ήπειρο!


Ούτε ένα ευρώ δεν έμεινε για επιδότηση για την Περιφέρεια Ηπείρου από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ». Η ...κάνουλα έκλεισε σήμερα, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ενημερώνει σχετικά για την εξέλιξη μέσω της πλατφόρμας.

«Σας ενημερώνουμε ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου έχει δεσμευτεί το σύνολο των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος. Μπορείτε να προχωρήσετε σε υποβολή αίτησης για να ενταχθείτε σε λίστα επιλαχόντων. Οι αιτήσεις της λίστας θα ικανοποιηθούν εφόσον απελευθερωθούν δεσμευμένοι πόροι του προγράμματος ή προκύψουν πρόσθετοι πόροι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό μήνυμα.

Όπως καταγγέλλουν σύμβουλοι του έργου που είχαν αναλάβει αιτήσεις υποψηφίων, το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ σωστά από τη Δευτέρα που υποτίθεται ότι έχει ανοίξει.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ίδιους, διαπιστώθηκαν τα εξής:

1) Υπάρχουν σύμβουλοι έργου οι οποίοι δεν έλαβαν ποτέ το email επιβεβαίωσης
2) Το σύστημα «ανοιγόκλεινε» σε διάφορες χρονικές στιγμές χωρίς ωστόσο να είναι 100% λειτουργικό
3) Χθες έκλεισε τελευταία φορά το μεσημέρι και δεν άνοιξε παρά μόνο σήμερα το πρωί μετά τις 9:00 και μέσα σε 2 ώρες ανακοινώθηκε ότι τελείωσαν οι πόροι για την Περιφέρεια Ηπείρου και πώς η μόνη κατάθεση αιτήσεων γίνεται για εισαγωγή στη λίστα επιλαχόντων.

Όπως είναι φυσικό, μετά από αυτήν την εξέλιξη, πολλοί μηχανικοί έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους πελάτες τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ως εκ τούτου, ζητούν άμεση λήψη αποφάσεων για τη χορήγηση επιπλέον πόρων για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, για την οποία εξ αρχής υπήρχαν αντιδράσεις για το πολύ μικρό ποσοστό χρηματοδότησης που είχε λάβει.

Πηγή: Greenagenda.gr (ΤΕ, 21/3/18)

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ"


Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!