Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τα αναλυτικά ποσά των αναδρομικών για τους συνταξιούχους (πίνακες)


Oι συνταξιούχοι που διεκδικούν επιστροφές από τις παράνομες κρατήσεις που τους έγιναν είτε στην επικουρική είτε στην κύρια σύνταξή τους θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της… χαρτούρας.

Τις πληροφορίες για άνοιγμα ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αίτησης προς επιστροφή των «παρανόμως παρακρατηθέντων» έδωσε αντιπροσωπεία συνταξιούχων, που είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται σε δυο εβδομάδες.

Το υπουργείο από την πλευρά του δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά και δεν έχει διαψεύσει το θέμα της λανθασμένης παρακράτησης ποσών από τις επικουρικές συντάξεις, ενώ πέφτουν βροχή τα αιτήματα των συνταξιούχων για την αναδρομική επιστροφή των ποσών που τους παρακρατήθηκαν παρανόμως.



Οι λανθασμένες παρακρατήσεις του Ν.3986/2011 αφορούν σε επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ ή και άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από τα 1.300 ευρώ (μεικτά).

Κατά τη διάρκεια του επανυπολογισμού των συντάξεων υπήρξαν μειώσεις και διαφοροποιήσεις των ποσών. Οι παρακρατήσεις ωστόσο του 2011 συνέχισαν να υπολογίζονται στα αρχικά ποσά. Την ίδια στιγμή αρκετοί συνταξιούχοι αν και είχαν σύνολο αποδοχών κάτω από το κατώτατο πλαφόν των 300 ευρώ εντόπισαν σημαντικές μειώσεις των αποδοχών τους.

Υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο εκείνοι που μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά λόγω των λανθασμένων κρατήσεων στις συντάξεις.




(ΠΑ, 9/3/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: