Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Λήγει η προθεσμία για τα ανασφάλιστα οχήματα - Τα πρόστιμα


Τελειώνει ο χρόνος για τα ανασφάλιστα οχήματα. Με τη λήξη της προθεσμίας σήμερα Παρασκευή για τη διόρθωση λαθών σε οχήματα που μπορεί να φαίνονται ανασφάλιστα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στην επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν μερικές… ώρες για να ασφαλίσουν το όχημα τους και να αποφύγουν τα παράβολα ή ακόμη και τις βαριές… καμπάνες. Από τις 24 Μαρτίου και μετά αρχίζει να τρέχει ο χρόνος που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπίσει τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

Μόλις γίνει η διασταύρωση, όσοι οδηγοί εμφανιστούν θα ειδοποιηθούν είτε με e-mail είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στη θυρίδα του Taxis. Από την ειδοποίηση και μετά αρχίζει να τρέχει προθεσμία επτά εργάσιμων ημερών εντός της οποίας οι οδηγοί θα πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους.



Το ύψος του χρηματικού προστίμου έχει καθοριστεί σε 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα από 251 κυβικά και άνω, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κυβικά και άνω.

Το ύψος του προστίμου θα υπολογίζεται με βάση το είδος και τον κυβισμό του οχήματός τους.

Ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος αντιμετωπίζει διοικητικές κυρώσεις όπως: αφαίρεση πινακίδων, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, χρηματικό πρόστιμο και επιπλέον αντιμετωπίζει και ποινικές κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε περίπου 600.000. Μέχρι το τέλος του 2017 ήταν ασφαλισμένα 6 εκατ. οχήματα έναντι 5.6 εκατ. οχημάτων το 2016. Δηλαδή πέρυσι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οχήματα σημείωσαν αύξηση 7,09%. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να κυκλοφορούν περίπου 8 εκατ. οχήματα.

(ΠΑ, 23/3/18)


Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!