Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΥΠΕΝ: Από την Τρίτη η υποβολή αιτήσεων για το "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ"


Από την Τρίτη 13 Μαρτίου θα μπορούν τελικά (;) οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr έχει ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη 8 Μαρτίου, αλλά κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικές λειτουργίας, εντοπίστηκε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να κατοχυρωθεί η ασφάλεια του συστήματος, πριν να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων.



Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και έτσι η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί την Τρίτη.

Τεχνικές δυσλειτουργίες και θέματα συμβατότητας των πληροφοριακών συστημάτων ασφαλείας, προτάσσουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος για να δικαιολογήσουν την νέα αναμονή των πολιτών για την ενεργοποίηση του Προγράμματος "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον" που μετατίθεται με πολλά ερωτηματικά για την Τρίτη. "Κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 8:00 π.μ" αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι μηχανικοί πάντως εκτιμούν ότι το σύστημα κινδυνεύει να βγει εκτός, ακόμη και αν λειτουργήσει λόγω της μαζικής εισόδου των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι θα σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις φοβούμενοι ότι το Πρόγραμμα θα έχει, εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, πλήρη απορρόφηση. "Το γεγονός αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα αστοχίας του Πληροφοριακού Συστήματος με αρνητικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία του προγράμματος" τονίζει το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

Την περασμένη Παρασκευή, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα του Εξοικονομώ θα άνοιγε σήμερα, προκειμένου να εξοικειωθεί ο κόσμος με το σύστημα και να δοθεί περισσότερος χρόνος προετοιμασίας. Όπως όλα δείχνουν ο χρόνος και πάλι δεν ήταν αρκετός. Η ενημέρωση που είχαν οι μηχανικοί ήταν ότι η πλατφόρμα θα άνοιγε σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι. Το σύστημα όμως παραμένει εκτός λειτουργίας, μολονότι χωρίζει ένα κλικ τους ενδιαφερόμενους από το πρόγραμμα που περιμένουν χιλιάδες πολίτες για να αναβαθμίσουν τις κατοικίες του σε όλη την Ελλάδα.

Για την ανάγκη δοκιμαστικής χρήσης του Πληροφοριακού Συστήματος σε πραγματικές συνθήκες, κάνει λόγο, το ΤΕΕ/ΤΚΜ επισημαίνοντας ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων για τα προβλήματα που θα ανέκυπταν στη διάρκεια της εφαρμογής του. Όπως αναφέρουν, η πιλοτική λειτουργία θα βοηθούσε να αποκαλυφθούν πιθανές αδυναμίες και αστοχίες στη λειτουργία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ: «Παγώνουν» οι αιτήσεις - Πότε ξαναρχίζουν

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ"

(ΔΕ, 12/3/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: