ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων κατά 4,06% τον Δεκέμβριο * Στα 1,48 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 * Στα 780 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων * Εκτός στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 (3,162 δισ. ευρώ) * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

8/3/18

Σε δύο εβδομάδες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους


Βροχή πέφτουν τα αιτήματα συνταξιούχων για επιστροφή, αναδρομικά, στους συνταξιούχους ποσών που έχουν παρακρατηθεί παράνομα. Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να ανοίξει ειδική πλατφόρμα όπου οι συνταξιούχοι θα υποβάλλουν αιτήσεις για επιστροφή των αναδρομικών.

Τις πληροφορίες για άνοιγμα ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αίτησης προς επιστροφή των «παρανόμως παρακρατηθέντων» έδωσε αντιπροσωπεία συνταξιούχων, που είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται σε δυο εβδομάδες.Το υπουργείο από την πλευρά του δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά και δεν έχει διαψεύσει το θέμα της λανθασμένης παρακράτησης ποσών από τις επικουρικές συντάξεις, ενώ πέφτουν βροχή τα αιτήματα των συνταξιούχων για την αναδρομική επιστροφή των ποσών που τους παρακρατήθηκαν παρανόμως.

Οι λανθασμένες παρακρατήσεις του Ν.3986/2011 αφορούν σε επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ ή και άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από τα 1.300 ευρώ (μεικτά).

Κατά τη διάρκεια του επανυπολογισμού των συντάξεων υπήρξαν μειώσεις και διαφοροποιήσεις των ποσών. Οι παρακρατήσεις ωστόσο του 2011 συνέχισαν να υπολογίζονται στα αρχικά ποσά. Την ίδια στιγμή αρκετοί συνταξιούχοι αν και είχαν σύνολο αποδοχών κάτω από το κατώτατο πλαφόν των 300 ευρώ εντόπισαν σημαντικές μειώσεις των αποδοχών τους.

Πηγή: news.gr (ΠΕ, 8/3/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναδρομικά συντάξεων: Πώς να υπολογίσετε πόσα μπορείτε να διεκδικήσετε - Η αίτηση για την επιστροφή χρημάτωνΑκολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: