Απόφαση Ιεραρχίας: Οι κληρικοί να παραμείνουν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων * Στις 3 Δεκεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για τις συντάξεις * Εργάνη: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,1% στο διαθέσιμο εισόδημα το 2017 * ΕΤΕΑΕΠ: Μειώθηκαν 50% οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ * ΤτΕ: Πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,6 δισ. από το Δημόσιο * Στα 6,46 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Αυξήθηκαν κατά 584.979 οι οφειλέτες του Δημοσίου * Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

23/3/18

Πότε επιστρέφονται αναδρομικά οι παράτυπες κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις


Το αργότερο έως τον Μάιο θα έχει λήξει σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Εργασίας το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη λανθασμένη, από τα μέσα του 2016, παρακράτηση ποσού, υπέρ εισφοράς αλληλεγγύης, στις επικουρικές συντάξεις περίπου 200.000 συνταξιούχων.

Η απόφαση θα αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών των παραπάνω συνταξιούχων τα οποία κυμαίνονται από μερικές δεκάδες ευρώ έως 800 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα εκταμιευτεί από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και εφάπαξ αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.Οι παράτυπες κρατήσεις στις 200.000 επικουρικές συντάξεις ισάριθμων συνταξιούχων επιβλήθηκαν υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) σε ποσοστό 3%-10%,από τον Ιούνιο του 2016, παρότι με άλλες περικοπές που υπέστησαν με βάση διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, υποχώρησαν η επικουρική τους σύνταξη κάτω από το όριο των 300 ευρώ επί του οποίου δεν επιτρέπεται, με νόμο του 2011, η επιβολή εισφορών αλληλεγγύης. Λανθασμένες και παράτυπες περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις υπέστησαν συνταξιούχοι του πρώην επικουρικού του ΙΚΑ, ναυτικών πρακτόρων, τραπεζοϋπαλλήλων, πρώην ΔΕΚΟ κλπ, οι οποίοι θα λάβουν ως αναδρομικά τα ποσά που παρανόμως τους παρακρατήθηκαν.

ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, αφού φαίνεται πως απέσπασε τη συναίνεση των δανειστών, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, κάλεσε τους συνταξιούχους να μην κάνουν αιτήσεις για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων στις επικουρικές, όπως τους προτρέπουν διάφοροι, γιατί αυτό θα γίνει αυτόματα από το σύστημα. «Όπως πέρυσι επιστρέψαμε τις εισφορές του ΕΟΠΥΥ έτσι θα επιστρέψουμε αυτά τα ποσά και θα το κάνουμε σύντομα» διαβεβαίωσε.

(ΠΑ, 23/3/18)


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!