Κλειστά τα εποχικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος * Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021 * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 3 Ιουνίου * Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις * Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Έως 31/5 η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο ΦΠΑ * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

23/3/18

Πότε επιστρέφονται αναδρομικά οι παράτυπες κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις


Το αργότερο έως τον Μάιο θα έχει λήξει σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Εργασίας το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη λανθασμένη, από τα μέσα του 2016, παρακράτηση ποσού, υπέρ εισφοράς αλληλεγγύης, στις επικουρικές συντάξεις περίπου 200.000 συνταξιούχων.

Η απόφαση θα αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών των παραπάνω συνταξιούχων τα οποία κυμαίνονται από μερικές δεκάδες ευρώ έως 800 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα εκταμιευτεί από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και εφάπαξ αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.Οι παράτυπες κρατήσεις στις 200.000 επικουρικές συντάξεις ισάριθμων συνταξιούχων επιβλήθηκαν υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) σε ποσοστό 3%-10%,από τον Ιούνιο του 2016, παρότι με άλλες περικοπές που υπέστησαν με βάση διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, υποχώρησαν η επικουρική τους σύνταξη κάτω από το όριο των 300 ευρώ επί του οποίου δεν επιτρέπεται, με νόμο του 2011, η επιβολή εισφορών αλληλεγγύης. Λανθασμένες και παράτυπες περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις υπέστησαν συνταξιούχοι του πρώην επικουρικού του ΙΚΑ, ναυτικών πρακτόρων, τραπεζοϋπαλλήλων, πρώην ΔΕΚΟ κλπ, οι οποίοι θα λάβουν ως αναδρομικά τα ποσά που παρανόμως τους παρακρατήθηκαν.

ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, αφού φαίνεται πως απέσπασε τη συναίνεση των δανειστών, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, κάλεσε τους συνταξιούχους να μην κάνουν αιτήσεις για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων στις επικουρικές, όπως τους προτρέπουν διάφοροι, γιατί αυτό θα γίνει αυτόματα από το σύστημα. «Όπως πέρυσι επιστρέψαμε τις εισφορές του ΕΟΠΥΥ έτσι θα επιστρέψουμε αυτά τα ποσά και θα το κάνουμε σύντομα» διαβεβαίωσε.

(ΠΑ, 23/3/18)


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!