«Ευχαριστώ» των ΗΠΑ στον Νίκο Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών * Μετρό: Στάση εργασίας την Παρασκευή 19/10 από την έναρξη έως 09:00 και από 23:00 έως τη λήξη * "Καίει" τον κρατικό μηχανισμό το πόρισμα για το Μάτι * Υποχώρησε κατά 4 θέσεις η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας (57η) * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 1,5% το 2017 * Eurostat: Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ένας στους τρεις Έλληνες * ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14/11 * Χειμερινή ώρα (-1) από την Κυριακή 28/10

16/3/18

Πότε θα καταβληθεί το ενιαίο επίδομα παιδιού σε 740.000 δικαιούχους


Με έκδηλη αγωνία αναμένουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανήλικων παιδιών το ενιαίο επίδομα παιδιού που θα λαμβάνουν ανά δίμηνο και το ύψος του προσδιορίζεται από τις νέες κατηγορίες εισοδηματικών ορίων που θέσπισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για το ενιαίο επίδομα παιδιού σε 740.000 δικαιούχους θα διατεθούν φέτος από το υπουργείο Εργασίας πρόσθετα κονδύλια ύψους 260 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό κονδύλι να φτάσει τα 910 εκατ. ευρώ από 650 εκατ. ευρώ το 2017.

Πηγές από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ο οποίος έχει αναλάβει την καταβολή στους 740.000 δικαιούχους του ενιαίου επιδόματος παιδιού, αναφέρουν ότι η καταβολή της α’ δόσης του αναπροσαρμοσμένου επιδόματος παιδιού θα γίνει στις 29 Μαρτίου ή το αργότερο στις 3 Απριλίου, λίγο πριν από το Πάσχα.Ο υπολογισμός του ύψους της α’ δίμηνης δόσης του επιδόματος θα γίνει με βάση τις εκκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις του 2017 και με τα περυσινά Α21, ενώ το ύψος των επόμενων δόσεων θα προσδιοριστεί με βάση τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί φέτος.

Στόχος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων είναι η καταβολή της κάθε δίμηνης δόσης του επιδόματος να γίνεται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα (Π.χ α’ δόση τέλη Μαρτίου, β’ δόση τέλη Μαΐου κ,ο,κ)

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας με την αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα των επιδομάτων παιδιών, το 92% των 740.000 δικαιούχων θα δει αύξηση στο ποσό του επιδόματος που θα λαμβάνει στο εξής από μικρή έως σε ποσοστό 110%, ενώ μόλις ένα 8% (κυρίως υψηλόμισθοι τρίτεκνοι) θα δει μειώσεις από μικρές έως λίγο μεγαλύτερες σε σχέση με τα ποσά των επιδομάτων που ελάμβανε μέχρι σήμερα.

Πηγή: newpost.gr (ΠΑ, 16/3/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα νέα ποσά για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ (πίνακας)


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!