Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΥΠΕΝ: Στις 6.000 οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»


Τις 6.000 φτάνουν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και πρωτοκολληθεί για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ», μέσα σε δύο μέρες. Παρά τα προβλήματα, το υπ. Ενέργειας χαρακτήρισε ομαλή την υποβολή αιτήσεων!

Η ταλαιπωρία των χιλιάδων πολιτών που θέλουν να επιδοτηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, δεν έχει τελειωμό, καθώς από το απόγευμα της Τρίτης η διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr που οδηγεί στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο δημοφιλές πρόγραμμα, είναι πάλι μη προσβάσιμη.

Σε ανακοίνωσή του για το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον 2 και όσα συνέβησαν σήμερα Τρίτη με την υποβολή αιτήσεων, το ΥΠΕΝ διευκρινίζει:



Συνεχίστηκε ομαλά και σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τη δεύτερη ημέρα:

-οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα φτάνουν, πλέον τους 17.500, καταγράφοντας μια αύξηση 3.000 εγγεγραμμένων σε σχέση με την πρώτη ημέρα

-μεγάλη αύξηση σημειώνεται στον αριθμό των αιτήσεων που έχουν πρωτοκολληθεί, καθώς πλέον φτάνουν τις 6.000, έναντι μόλις 500 αιτήσεων κατά την πρώτη ημέρα.

Φαίνεται, δηλαδή, αφενός να περιορίζεται η εισροή νέων δυνητικών ωφελούμενων, καθώς εξαντλείται η δεξαμενή ενδιαφερόμενων, αφετέρου να αυξάνεται η εκροή των αιτήσεων προς υπαγωγή, καθώς όλο και περισσότεροι ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

Την Τετάρτη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου, προκειμένου να συνεχιστεί η υποβολή των αιτήσεων.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ"

(ΤΡ, 20/3/18)


Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!