Στα 337,4 δισ. το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους * ΟΑΕΔ: 858.069 οι άνεργοι τον Ιούνιο * Εξωδικαστικός: Στην πλατφόρμα τα χρέη του 2018 * Τέλος ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας από τη Δευτέρα * ΤτΕ: Πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 - Ταμειακό έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ * Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

8/3/18

Έως 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για αύξηση σύνταξης των διπλοασφαλισμένων


Περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου προκειμένου να σπεύσουν στα πρώην ταμεία τους και να υποβάλουν αίτηση για να αυξήσουν τη σύνταξή τους ή ακόμη να λάβουν και δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη έχουν χιλιάδες διπλοασφαλιζόμενοι στο Δημόσιο και στα Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων (τ. ΤΣΜΕΔΕ, τ. ΤΣΑΥ, τ. ΤΑΝ).

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, όσοι ασφαλισμένοι μέχρι 31/12/2016 υπάγονταν υποχρεωτικά στην ασφάλιση δύο φορέων κύριας ασφάλισης ή στο Δημόσιο για την ίδια απασχόληση θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους έως το τέλος του μήνα, για να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από 13/05/2016 έως και 31/12/2016 σε ένα Ταμείο, θα λάβουν σύνταξη υποχρεωτικά και για τα χρόνια που έχουν διανύσει στο άλλο Ταμείο, ακόμα και αν δεν το έχουν αιτηθεί, ενώ μπορεί να συνεχίζεται κανονικά η δραστηριότητα και η ασφάλισή τους στο άλλο Ταμείο, με ενεργοποίηση όμως των διατάξεων περί απασχόλησης συνταξιούχων (περικοπή 60%). Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και σε περίπτωση υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης εκ μέρους των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017 και μετά.

Όλοι οι διπλοασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, καλούνται τώρα να σπεύσουν στα Ταμεία μέχρι τις 31/3/2018 και είτε να υποβάλουν δεύτερη αίτηση για συνυπολογισμό του χρόνου που θα αφορά στην ασφάλισή τους στον δεύτερο φορέα ασφάλισης, είτε να αποσύρουν την αρχική τους αίτηση συνταξιοδότησης στον πρώτο φορέα.

(ΠΕ, 8/3/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: