Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Έως 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για αύξηση σύνταξης των διπλοασφαλισμένων


Περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου προκειμένου να σπεύσουν στα πρώην ταμεία τους και να υποβάλουν αίτηση για να αυξήσουν τη σύνταξή τους ή ακόμη να λάβουν και δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη έχουν χιλιάδες διπλοασφαλιζόμενοι στο Δημόσιο και στα Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων (τ. ΤΣΜΕΔΕ, τ. ΤΣΑΥ, τ. ΤΑΝ).

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, όσοι ασφαλισμένοι μέχρι 31/12/2016 υπάγονταν υποχρεωτικά στην ασφάλιση δύο φορέων κύριας ασφάλισης ή στο Δημόσιο για την ίδια απασχόληση θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους έως το τέλος του μήνα, για να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.



Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από 13/05/2016 έως και 31/12/2016 σε ένα Ταμείο, θα λάβουν σύνταξη υποχρεωτικά και για τα χρόνια που έχουν διανύσει στο άλλο Ταμείο, ακόμα και αν δεν το έχουν αιτηθεί, ενώ μπορεί να συνεχίζεται κανονικά η δραστηριότητα και η ασφάλισή τους στο άλλο Ταμείο, με ενεργοποίηση όμως των διατάξεων περί απασχόλησης συνταξιούχων (περικοπή 60%). Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και σε περίπτωση υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης εκ μέρους των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017 και μετά.

Όλοι οι διπλοασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, καλούνται τώρα να σπεύσουν στα Ταμεία μέχρι τις 31/3/2018 και είτε να υποβάλουν δεύτερη αίτηση για συνυπολογισμό του χρόνου που θα αφορά στην ασφάλισή τους στον δεύτερο φορέα ασφάλισης, είτε να αποσύρουν την αρχική τους αίτηση συνταξιοδότησης στον πρώτο φορέα.

(ΠΕ, 8/3/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: