Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

2.000 μόνιμοι και εποχικοί υπάλληλοι προσλαμβάνονται σε ΔΕΚΟ


Σε φάση επεξεργασίας βρίσκονται, αυτή την περίοδο, από το ΑΣΕΠ διάφορα αιτήματα φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα για την πρόσληψη μόνιμου και έκτακτου προσωπικού τους ερχόμενους μήνες σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ), όπως στην ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αρχικά μέχρι τα μέσα Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ προκήρυξη για 100 θέσεις προσωπικού αορίστου χρόνου στα ΕΛΤΑ "Ταχυμεταφορές" ,εκ των οποίων οι 80 θα είναι για υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ειδικότητες διανομέων και οι υπόλοιπες 20 για πτυχιούχους Πανεπιστημίων σε διάφορες ειδικότητες.

Επίσης τα ΕΛΤΑ σκοπεύουν να προχωρήσουν, μετά από πολλά χρόνια, στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμένα 510 υπαλλήλων σε ειδικότητες όπως ταχυδρόμοι(230 στον αριθμό),εσωτερικής εκμετάλλευσης (215), διοικητικούς, οδηγούς, διαμετακομιστές κλπ.



Από το ΑΣΕΠ εκδόθηκε ήδη η προκήρυξη για την πρόσληψη 209 μονίμων υπαλλήλων στην ΕΥΔΑΠ, και σύμφωνα με αυτή η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους υποψηφίους αρχίζει στις 18 Απριλίου και λήγει στις 3 Μαΐου.

Στη συνέχεια ακολουθεί για 3 εργάσιμες ημέρες η ταχυδρομική υποβολή φακέλου στο ΑΣΕΠ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζει η προκήρυξη μαζί με την εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Στην ΕΥΔΑΠ οι προσλήψεις θα αφορούν ειδικότητες όπως καταμετρητές, γραμματείς, οδηγούς, δομικών έργων, πολιτικούς μηχανικούς κλπ.

Η ΔΕΗ σχεδιάζει να προχωρήσει έως το τέλος του καλοκαιριού ,μέσω ΑΣΕΠ, σε ξεχωριστές, ανά διεύθυνση, προκηρύξεις για την πρόσληψη 1.000 υπαλλήλων με οκτάμηνες συμβάσεις.

Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν με σειρά προτεραιότητας και θα ζητούνται ειδικότητες όπως τεχνικοί σε μονάδες παραγωγής, τεχνίτες ορυχείων, ηλεκτροτεχνικοί κλπ.

Σε προσλήψεις​, μόνιμου όμως προσωπικού, θα προχωρήσει και ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) που αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ.

Ειδικότερα μετά το Πάσχα αναμένεται η έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 158 υπαλλήλων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε προκήρυξη για την πρόσληψη 60 μηχανοδηγών (η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 14/3/2018 και λήγει στις 5/4/2018),ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη προκήρυξη για την πρόσληψη αυτή τη φορά 18 υπαλλήλων επιστημονικού προσωπικού.

(ΣΑ, 24/3/18)


Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!