Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές στο επτάμηνο 2019 * Πρωτογενές πλεόνασμα 1,779 δισ. ευρώ στο επτάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο * Στο 17,2% η ανεργία τον Μάιο * ΕΡΓΑΝΗ: 281.775 νέες θέσεις εργασίας στο α’ επτάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε στο 22,9% τον Ιούνιο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

10/3/18

Πώς θα επενδύσετε σε έντοκα του ελληνικού δημοσίου με απόδοση 1,5%


Με τις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων –στις οποίες λιμνάζουν αυτή τη στιγμή πάνω από 45 δις. ευρώ- να έχουν πέσει αισθητά κάτω από το 1%, το να εξασφαλίσει κάποιος απόδοση 1,5% και μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία θα είναι ξεκάθαρα θωρακισμένη για το επόμενο 12μηνο- φαντάζει ως μια καλή ευκαιρία. Η ευκαιρία αυτή δίδεται με τα ετήσια έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου τα οποία επιστρέφουν στην αγορά μετά τον καταστροφικό Απρίλιο του 2010 (για το Δημόσιο) τότε που οι αποδόσεις τους εκτοξεύονταν στο 4,85%.

Η διάθεση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας ανακοινώθηκε επίσημα χθες από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου ενώ θα εκδοθούν έντοκα γραμμάτια συνολικού ύψους 625 εκατ. ευρώ λήξεως 15 Μαρτίου 2019.Δυνατότητα απόκτησης των ετήσιων εντόκων γραμματίων που εκδίδονται για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2010, θα δοθεί και στα φυσικά πρόσωπα. Η απόκτηση μπορεί να γίνει με έναν από τους δύο τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής. Ως περίοδος εγγραφής ορίστηκε το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 έως και την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρίες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ. Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.

Πηγή: fpress.gr (ΣΑ, 10/3/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: