Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Πληρωμές λογαριασμών και e-πορτοφόλι από ΟΠΑΠ και Cosmote


Την έναρξη των δραστηριοτήτων του στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μέσω του δικτύου των πρακτορείων του, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της Tora Wallet, 100% θυγατρικής του ομίλου, από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος.

Η νέα υπηρεσία
Η πρώτη υπηρεσία που θα προσφέρει η Tora Wallet στην αγορά αφορά στην πληρωμή λογαριασμών κάθε είδους (τηλεφωνία, ενέργεια, ύδρευση κ.λπ).

Η διαχείριση και εκτέλεση των πληρωμών θα γίνεται online μέσω εφαρμογής στο κινητό ή μέσω κάποιου browser σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τη χρήση κάρτας.

Στη συνέχεια, θα παρέχονται υπηρεσίες για την εκτέλεση εμβασμάτων εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού πληρωμών σε συνδυασμό με χρεωστική κάρτα.

Οι υπηρεσίες της Tora Wallet θα γίνουν σταδιακά διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, μέσω των πρακτορείων OΠΑΠ, που καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας.



Ακολουθεί η COSMOTE

Αντίστοιχη άδεια θα λάβει και η Cosmote, η οποία έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στόχος της είναι η παροχή στους πελάτες της, της δυνατότητας πραγματοποίησης online πληρωμών λογαριασμών πάσης φύσεως, με χρήση καρτών.

Επιπλέον, η Cosmote σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού πορτοφολιού, μέσω των οποίων οι πελάτες της θα μπορούν να κάνουν ακόμη και αγορές σε φυσικά καταστήματα με χρήση προπληρωμένης ή χρεωστγικής κάρτας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική άδεια θέλει να λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος και η Cardlink, που δραστηριοποιείται στον τομέα των POS.

Πηγή: eisodima.gr (ΔΕ, 12/2/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: