ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων ενός έτους στις 12/12 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο * ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στην αύξηση των φόρων * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα στο 3ο τρίμηνο * ΤτΕ: Μειώθηκαν κατά 346 εκατ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο * Στάση εργασίας στα τρόλεϊ στις 12/12 από 12.00 έως 15.00

6/2/18

Βίτσας: Πότε και πώς θα επιστραφούν τα υπόλοιπα αναδρομικά στους στρατιωτικούς


Στα τέλη του έτους θα γίνει η επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στο τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του έτους, μετά τη λήξη του μνημονίου, οπότε θα μπορούν να υπολογιστούν ακριβώς τα αποθεματικά του ελληνικού Δημοσίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς.Η επιστροφή των αναδρομικών που υπολείπονται θα γίνει σε σε 36-48 μηνιαίες δόσεις και το ποσό θα προστεθεί στη σύνταξη ή το μισθό του στρατιωτικού. Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί, μαζί με τις προσαυξήσεις, αγγίζει τα 450-500 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των στρατιωτικών, παρατήρησε ότι οι περικοπές του 1,5% που επήλθαν με το νέο μισθολόγιο, λύνονται με τα επιδόματα που χορηγούνται.

(ΤΡ, 6/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: