Στα 2,36 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το α' τρίμηνο * Στα 317,4 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2017 * Eurostat: Πρωτογενές πλεόνασμα 4% για την Ελλάδα το 2017 * ΟΑΕΔ: Μείωση 1,4% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Μάρτιο * Από 2-15 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου

6/2/18

Βίτσας: Πότε και πώς θα επιστραφούν τα υπόλοιπα αναδρομικά στους στρατιωτικούς


Στα τέλη του έτους θα γίνει η επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στο τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του έτους, μετά τη λήξη του μνημονίου, οπότε θα μπορούν να υπολογιστούν ακριβώς τα αποθεματικά του ελληνικού Δημοσίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς.Η επιστροφή των αναδρομικών που υπολείπονται θα γίνει σε σε 36-48 μηνιαίες δόσεις και το ποσό θα προστεθεί στη σύνταξη ή το μισθό του στρατιωτικού. Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί, μαζί με τις προσαυξήσεις, αγγίζει τα 450-500 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των στρατιωτικών, παρατήρησε ότι οι περικοπές του 1,5% που επήλθαν με το νέο μισθολόγιο, λύνονται με τα επιδόματα που χορηγούνται.

(ΤΡ, 6/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: