ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος στο 0,6% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

6/2/18

Βίτσας: Πότε και πώς θα επιστραφούν τα υπόλοιπα αναδρομικά στους στρατιωτικούς


Στα τέλη του έτους θα γίνει η επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στο τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του έτους, μετά τη λήξη του μνημονίου, οπότε θα μπορούν να υπολογιστούν ακριβώς τα αποθεματικά του ελληνικού Δημοσίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς.Η επιστροφή των αναδρομικών που υπολείπονται θα γίνει σε σε 36-48 μηνιαίες δόσεις και το ποσό θα προστεθεί στη σύνταξη ή το μισθό του στρατιωτικού. Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί, μαζί με τις προσαυξήσεις, αγγίζει τα 450-500 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των στρατιωτικών, παρατήρησε ότι οι περικοπές του 1,5% που επήλθαν με το νέο μισθολόγιο, λύνονται με τα επιδόματα που χορηγούνται.

(ΤΡ, 6/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: