Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί * ΟΠΕΚΑ: Στις 13/12 η καταβολή των 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες * Μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων του “Βοήθεια στο Σπίτι” * 2,621 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 12,3% οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων τον Νοέμβριο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων ενός έτους στις 12/12 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο * Στάση εργασίας στα τρόλεϊ στις 12/12 από 12.00 έως 15.00

11/2/18

"Κόβεται" μια στις τρεις αιτήσεις για σύνταξη


Η μία στις τρεις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλεται στα ασφαλιστικά ταμεία απορρίπτεται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου", αυτή την περίοδο οι αξιολογήσεις των αιτήσεων έχουν επιταχυνθεί, καθώς το υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να προχωρήσει έως τον Ιούνιο στην έκδοση 68.000 αποφάσεων (συμπεριλαμβανομένων και απορριπτικών) για την έκδοση κύριων συντάξεων.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, το σύνολο των εκκρεμοτήτων αγγίζει τις 98.000 αιτήσεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος υποψηφίων, περίπου στο 30% θα λάβει απορριπτική απόφαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΕΣ, αρκετοί εκ των ασφαλισμένων κάνουν λάθος εκτίμηση και δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας τις οποίες εφαρμόζουν οι αρμόδιες ασφαλιστικές υπηρεσίες.Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει την μηνιαία έκδοση τουλάχιστον 15.000 νέων συντάξεων, έτσι ώστε από τον Ιούλιο και μετά η διαδικασία έκδοσης των συντάξεων να μην ξεπερνά τους τρεις μήνες.

Στόχος του υπουργείου είναι να εκκαθαριστεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΦΚΑ μέχρι το καλοκαίρι, όταν και λήγει το πρόγραμμα επιδότησης για τις εκκρεμείς συντάξεις. Πάντως τα χρονικά όρια που έχουν θέσει οι θεσμοί προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας είναι ασφυκτικά. Για τον λόγο αυτόν, οι διαδικασίες έκδοσης συντάξεων έχουν ξεμπλοκάρει αισθητά τους τελευταίους μήνες.

(ΚΥ, 11/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: