Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Σε ποιο σούπερ μάρκετ συμφέρει να ψωνίζετε με την κάρτα σας - Τι κερδίζετε (πίνακας)


Επιστροφή πραγματικών ευρώ, της τάξης του 1% έως 4% επί των αγορών τους, μπορούν να κερδίσουν οι καταναλωτές χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους στο σούπερ μάρκετ.

Και οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες συνεργάζονται, στο πλαίσιο των προγραμμάτων επιβράβευσης που προσφέρουν, με συγκεκριμένες επιχειρήσεις από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Με τον τρόπο αυτό, επιβραβεύουν τους πελάτες τους με δωρεάν ψώνια ή με έκπτωση σε επόμενες αγορές τους στις ίδιες επιχειρήσεις.



Το είδος της επιβράβευσης

Σε γενικές γραμμές οι προσφορές των τραπεζών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

- Επιστροφή ευρώ: Ο κάτοχος της κάρτας λαμβάνει συγκεκριμένο ποσοστό επί των αγορών του, σε ευρώ, τα οποία μπορεί στη συνέχεια να εξαργυρώσει σε επόμενες αγορές του στο σούπερ μάρκετ

- Συλλογή πόντων: Ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων ανά ευρώ αγορών, τους οποίους στη συνέχεια εξαργυρώνει στο σούπερ μάρκετ, πληρώνοντας λιγότερα ή και καθόλου.

Τι κερδίζετε πραγματικά

Με δεδομένο το διαφορετικό τρόπο υπολογισμού της επιβράβευσης, δεν είναι ξεκάθαρο ποιο πρόγραμμα συμφέρει περισσότερο.

Με τον ακόλουθο πίνακα μπορείτε να κάνετε εύκολα τη σύγκριση και να επιλέξετε το σούπερ μάρκετ, αλλά και την κάρτα που σας συμφέρει περισσότερο.

Το κέρδος ανά κάρτα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες:


Σημείωση 1: Πόντους ή ευρώ συγκεντρώνετε και από τις αγορές σας σε άλλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών. Η εξαργύρωσή τους μπορεί να γίνει κανονικά και στα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ.

Σημείωση 2: Στα παραπάνω ποσοστά κέρδους δεν συνυπολογίζεται το όφελος από τα προγράμματα πιστότητας των ίδιων των σούπερ μάρκετ. Εξαιρείται η κάρτα AB Plus Mastercard της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία έχουν περιληφθεί και οι πόντοι από το πρόγραμμα AB Plus της επιχείρησης.

Πηγή: moneyonline.gr (ΤΡ, 13/2/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: