ΟΑΕΔ: Στους 957.532 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 358,948 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 785 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Αυξημένο κατά 2,1 δισ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Νέοι απλήρωτοι φόροι 1,2 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

24/2/18

Έρχεται εθελουσία έξοδος στις ΔΕΚΟ


Αυστηρή εποπτεία, μείωση του κόστους λειτουργίας και προγράμματα εθελουσίας εξόδου αρχικά για 15.000 εργαζόμενους των ζημιογόνων -κατά την άποψη ορισμένων- ΔΕΚΟ, όπως είναι οι ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΕΛΤΑ, φέρνουν τα business plans που καλούνται να καταθέσουν οι διοικήσεις τους έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Real News.

Ήδη όσοι έχουν συμπληρώσει μετά τις 16 Ιανουαρίου τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αποχωρούν άμεσα, όπως είναι η άτυπη κατευθυντήρια οδηγία του Υπερταμείου, το οποίο εποπτεύεται από τους δανειστές.

Τα στρατηγικά σχέδια που έχει ετοιμάσει το υπερταμείο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αποστέλλονται την ερχόμενη εβδομάδα και θα αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ θα συντάξουν τα business plans, τα οποία εν συνεχεία θα υποβάλλουν στο υπερταμείο. Οι κατευθυντήριες γραμμές από την κεντρική διοίκηση θα φέρουν εξορθολογισμό στο κόστος λειτουργίας, με περιορισμό των λειτουργικών εξόδων, μείωση μισθολογικού κόστους, αξιολόγηση και ανασχηματισμό διοικήσεων, ακόμα και προγράμματα εθελουσίας εξόδου.Με βάση τις εκτιμήσεις τα σχέδια εθελουσίας εξόδου που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή θα αφορούν το 10% του προσωπικού και θα χρηματοδοτηθούν από τους πόρους οι οποίοι θα εξοικονομηθούν από τη συγκράτηση δαπανών.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τις ΔΕΚΟ που θεωρούνται ζημιογόνες και και ελέγχονται εξ ολοκλήρου από το δημόσιο, καθώς τα περιθώρια παρεμβάσεων και ανατροπών τόσο στο μισθολογικό όσο και στο λειτουργικό κόστος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με τις εισηγμένες.

Εάν τα business plans που συντάξουν και θα αποστείλουν έως τον Απρίλιο οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ δεν ευθυγραμμίζονται με τις κατευθυντήριες γραμμές τότε η διοίκηση του υπερταμείου θα παρέμβει και θα τα επιστρέψει, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο «ύφος και στο πνεύμα» των εντολών του.

(ΣΑ, 24/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: