Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για το ΚΟΤ Β


Γιατί απορρίπτονται χιλιάδες δικαιούχοι
Όπως ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ με ανακοίνωση στο idika.gr η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Τιμολόγιο άνοιξε στις 15/2/2018 στις 16:00 δοκιμαστικά και από τις 18:00 σε κανονική λειτουργία για αιτήσεις κατηγορίας ΚΟΤ Α.

Σήμερα (εκτός απροόπτου) θα ανοίξει και η δυνατότητα για αιτήσεις κατηγορίας ΚΟΤ Β. Αιτήσεις γίνονται στο https://www.idika.gr/kot/.

Θυμίζουμε ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Η κατηγορία ΚΟΤ Α, και η κατηγορία ΚΟΤ Β.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, έχουν υποβληθεί 8998 αιτήσεις ΚΟΤ Α από τις οποίες έχουν εγκριθεί 4809.

Πολλοί πολίτες λόγω του χειμώνα έχουν ξεπεράσει τις 800 και 1.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο σε κατανάλωση, με αποτέλεσμα το σύστημα να τους απορρίπτει.

Το υπουργείο Ενέργειας έχει ενημερώσει πλημμελώς τους 650.000 δικαιούχους ώστε να γνωρίζουν ότι θα μείνουν εκτός επιδότησης σε περίπτωση που η κατανάλωσή τους ξεπεράσει τα όρια είτε της κατανάλωσης είτε τα περιουσιακά.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Α απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο (γι' αυτούς που έχουν εγκριθεί προ διμήνου απαιτείται επικαιροποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ).

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα αν κάποιος κρίθηκε δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος 2017. Σημειώνουμε ότι λαμβάνονται υπόψη και τυχόν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις εφόσον έχουν εκκαθαριστεί. Επίσης για τυχόν φιλοξενούμενα ενήλικα μέλη, απαιτείται συναίνεση που δίνεται ηλεκτρονικά όπως γινόταν και με το Κοινωνικό Μέρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο ΚΟΤ ρεύματος - Οδηγός για την ένταξη στο πρόγραμμα (πίνακες)

Πώς πήγε όμως η πρώτη ημέρα υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ:


Πηγή: eisodima.gr (ΠΑ, 16/2/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: