ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

1/2/18

Σταθερά τα προθεσμιακά επιτόκια έως το τέλος του μήνα


Την ευκαιρία να κλειδώσουν μία υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τους επόμενους μήνες, σε μία προθεσμιακή κατάθεση, θα έχουν οι πελάτες των τραπεζών τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες δεν προγραμματίζουν άλλες περικοπές στις αποδόσεις των προθεσμιακών λογαριασμών μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα.Ωστόσο, από τον Μάρτιο και μετά, είναι πιθανό να εφαρμοστούν μειώσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 10 μονάδες βάσης.

Οι καταθέτες έχουν λοιπόν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα σταθερό επιτόκιο για τους επόμενους έως και 12 μήνες, δεσμεύοντας τα χρήματα που έχουν στο σύστημα σε μία προθεσμιακή κατάθεση.

Οι ευελιξίες

Εξάλλου, μπορούν να προτιμήσουν τα προϊόντα που δίνουν τη δυνατότητα αύξησης του ποσού της κατάθεσης κατά τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος, χωρίς να μεταβληθεί το επιτόκιο.

Τα επιτόκια αυτών των προγραμμάτων είναι ελαφρώς χαμηλότερα, τουλάχιστον 5 μονάδες βάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα, εξασφαλίζουν ωστόσο σταθερή απόδοση και για έξτρα καταθέσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Πηγή: moneyonline.gr (ΠΕ, 1/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: