Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος: Τα προβλήματα στις αιτήσεις


Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πολίτες που μπαίνουν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή για το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος.

Τα προβλήματα στις αιτήσεις

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι το σύστημα πέταγε εκτός πολίτες που ανήκουν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Β΄ (κριτήρια κοινωνικού μερίσματος) γιατί ελάμβαναν υπόψη και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία εκτός από τα ακίνητα.

Τελικά η ΗΔΙΚΑ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «στο ΚΟΤ Β υπήρξε - εκ παραδρομής - έλεγχος για την αξία της κινητής περιουσίας (αξία οχημάτων νοικοκυριού). Αυτό ήταν λάθος (αφορά μόνο το ΚΟΤ Α) και αφαιρέθηκε. Παρακαλούμε τους αιτούντες που απορρίφθηκαν εξ αιτίας αυτού του κριτηρίου να κάνουν εκ νέου αίτηση. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία δημιουργήσαμε άθελα μας».



Υπάρχει και αλλού πρόβλημα και μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, δεν έχει δοθεί λύση και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι όσοι φτωχοί πολίτες λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και η τελευταία φορά που έκαναν αίτηση είναι πέραν του τελευταίου διμήνου τότε θα πρέπει πριν υποβάλουν αίτηση για Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση της αίτησης για το ΚΕΑ.

Μετά μέχρι στιγμής στοιχεία οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος ξεπέρασαν τις 135.000. Όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΟΤ Α) υπέβαλαν 30.054 αιτήσεις εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί οι 19.827, δηλαδή ποσοστό έγκρισης 66.Από την άλλη, όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Μέρισμα (ΚΟΤ Β) υπέβαλαν 104.934 αιτήσεις και μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 46.000 ή 44% επί του συνόλου. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά θα υποβληθούν περισσότερες από 2.000.000 αιτήσεις ενώ ο τελικός αριθμός δικαιούχων θα ανέλθει σε περίπου 1.300.000.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Πηγή: eisodima.gr (ΠΕ, 22/2/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: