ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

9/2/18

ΕΤΕΑΕΠ: Προσαυξήσεις στην επικουρική σύνταξη για εργαζόμενους συνταξιούχους


Την προσαύξηση της επικουρικής σύνταξης για συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται περιγράφει έγγραφο του ΕΤΕΑΕΠ προς τον ΕΦΚΑ.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι από νομοθεσία του 2011 προβλέφθηκε η ασφάλιση των εργαζόμενων συνταξιούχων στο πρώην ΕΤΕΑΜ, το επικουρικό ταμείο του πρώην ΙΚΑ, που έχει απορροφηθεί πια, από το ΕΤΕΑΕΠ. Όμως τονίζεται ότι για την προσαύξηση πρέπει να τηρηθούν όσα ορίζει πια ο κύριος φορέας, μέσα από το νόμο Κατρούγκαλου για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από 13.5.16 και μετά.Αυτό σημαίνει ότι το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075%, για κάθε μία ποσοστιαία μονάδα επιπλέον εισφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι, έτσι και αλλιώς, οι συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται υπόκειται σε μείωση 60%.

Για εργαζόμενους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να δουλεύουν πριν από την ανωτέρω ημερομηνία, ισχύει η παλαιότερη νομοθεσία (ν.3863/10), κατά την οποία η προσαύξηση γίνεται σε ποσοστό 1,714% στην ήδη καταβαλλόμενη σύνταξη.

Πηγή: eisodima.gr (ΠΑ, 9/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: