Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΑΣΕΠ: 588 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της προκήρυξης με την οποία θα προληφθούν 588 μόνιμοι υπάλληλοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο μηχανισμός του ΑΣΕΠ επεξεργάζεται με ταχύτατους ρυθμούς τα στοιχεία της προκήρυξης. Ο διαγωνισμός αναμένεται, πλέον, να «βγει στον αέρα» σε άμεσο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του workenter.gr, μετά από μικρή περικοπή του αιτήματος που κατέθεσε το υπ. Δικαιοσύνης, θα διατεθούν στους υποψηφίους 588 θέσεις. Από αυτές, οι 24 προορίζονται για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 7 για την Τεχνολογική, ενώ η «μερίδα του λέοντος» θα διατεθεί στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 557 θέσεις.



Υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ, τόνιζαν ότι, για τον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι αιτήσεις θα προσεγγίσουν Τις 40.000.

Στήριζαν, δε, αυτή την άποψη, στο γεγονός ότι οι 588 θέσεις θα κατανεμηθούν σε ειδικότητες, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα προσληφθούν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, υπάλληλοι φύλαξης και προσωπικό φρούρησης.

Για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και το προσωπικό φρούρησης, τίθεται όριο ηλικίας και το κριτήριο του αναστήματος.

Η τελική επιλογή θα γίνει αφού διεξαχθούν αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνικά τεστ.

Οι ενδιαφερόμενοι για θέσεις ιατρών, θα πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, άδεια χρήσης τίτλου γενικής ιατρικής, να έχουν εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου και να είναι μέλη ιατρικών συλλόγων.

Για τους νοσηλευτές, είναι απαραίτητη η άδεια άσκησης επαγγέλματος και η ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Στους διοικητικούς «μετράει» η εμπειρία, η γνώση ξένων γλωσσών και χρήσεις Η/Υ.

(ΤΕ, 14/2/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: