Φωτίου: Τον Νοέμβριο η ψήφιση του επιδόματος στέγασης * Στα 3,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εννεάμηνο * Αίτηση για τηλεοπτική άδεια κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης * Μετρό: Στάση εργασίας την Παρασκευή 19/10 από την έναρξη έως 09:00 και από 23:00 έως τη λήξη * Από 19/10 διακόπτεται η κυκλοφορία του τραμ από Κασομούλη μέχρι Σύνταγμα * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 1,5% το 2017 * Έως 31/10 οι εισφορές ΕΦΚΑ για τον Σεπτέμβριο * ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14/11 * Χειμερινή ώρα (-1) από την Κυριακή 28/10

4/2/18

Από τη Δευτέρα 5/2 πιο κοντά η έναρξη του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»


Άρση στο αδιέξοδο για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον 2, φαίνεται ότι δίνει η έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος, στο οποίο θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις για την ένταξή τους σε αυτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Energia.gr, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα υπογραφεί σχετική σύμβαση μεταξύ του ΥΠ.ΕΝ. και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν 10 τράπεζες. Στο πληροφοριακό σύστημα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν το πρώτο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, μαζί με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζουν να κάνουν στην κατοικία τους. Αφού, κριθεί επιλέξιμη η κατοικία, όσοι έχουν επιλέξει τραπεζικό δανεισμό τότε θα μπορούν να εισπράξουν το ανάλογο ποσό του δανείου, ή το αντίστοιχο ποσοστό επιχορήγησης.

Βασική διαφορά με το προηγούμενο πρόγραμμα είναι ότι το νέο εισάγει επτά εισοδηματικές κατηγορίες με την επιχορήγηση να φθάνει το 70%. Επιλέξιμες κατοικίες είναι όσες αποτελούν κύρια κατοικία, ενώ σε ό,τι αφορά τις πολυκατοικίες ο εκπρόσωπός της θα πρέπει να υποβάλλει ένα πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για όλη την πολυκατοικία. Όσοι όμως δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλύπτουν με δικά τους έξοδα παρεμβάσεις, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους.

(ΚΥ, 4/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: