Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Έντυπο Ε3: Ηλεκτρονικό φακέλωμα των επαγγελματικών δαπανών


Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το νέο έντυπο Ε3 της εφορίας το οποίο θα υποβάλουν την άνοιξη περίπου 1,4 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και αγρότες. Μέσω του εντύπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό φακέλωμα τόσο των επαγγελματικών τραπεζικών τους λογαριασμών όσο και των δαπανών που θα εμφανίζονται ως επαγγελματικές.

Με τις αλλαγές στο έντυπο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αναγκαστούν οι επιτηδευματίες ώστε να εμφανίσουν περισσότερα κέρδη και να αποφύγουν να φουσκώνουν τις επαγγελματικές δαπάνες. Από τη στιγμή μάλιστα που συνδέθηκαν και οι ασφαλιστικές εισφορές με το δηλωθέν εισόδημα, το κίνητρο της φοροδιαφυγής για τους επαγγελματίες έγινε μεγάλο.



Με το νέο έντυπο Ε3 επιχειρείται πλήρες φακέλωμα στις επαγγελματικές δαπάνες. Η καταγραφή θα γίνεται αναλυτικά ώστε οι ενδεχόμενες απότομες μεταβολές να χτυπούν κόκκινο στους ελεγκτές. Οι κατηγορίες δαπανών, που θα δηλώνονται ξεχωριστά είναι οι:

Προμήθειες διαχείρισης
Έξοδα διαφήμισης
Δαπάνες για ενημερωτικές ημερίδες
Δαπάνες ταξιδίων
Έξοδα φιλοξενίας
Λήψη υπηρεσιών εξωτερικού
Ενοίκια
Τηλεπικοινωνίες και ενέργεια

Το νέο έντυπο Ε3 επιφυλάσσει και ένα ακόμη φακέλωμα, αυτό του POS. Τον Μάρτιο τελειώνει η προθεσμία για την τοποθέτηση POS για ακόμη 53 επαγγέλματα. ΄Έτσι, μέσα από το έντυπο Ε3 οι φορολογικές αρχές θα μπορούν πολύ εύκολα να ελέγξουν το ποιος συμμορφώθηκε με την νέα επιταγή του νόμου και ποιος όχι.

Πηγή: news.gr (ΠΑ, 9/2/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: