Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Καταργείται το «πλαφόν» των 200 επισκέψεων τον μήνα σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ


Προς κατάργηση βαίνει το σύστημα των 200 επισκέψεων τον μήνα σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, με τις νέες συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν, αποφεύγονται στρεβλώσεις που παρατηρούνται σήμερα, όπως η εξάντληση του πλαφόν από τις πρώτες μέρες κάθε μήνα.

Αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Υγείας, σχετικά με την προκήρυξη των 2.800 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, στην οποία δόθηκε παράταση εξαιτίας των τριβών με τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Από την Αριστοτέλους έγινε γνωστό πως οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί θα δηλώνουν συγκεκριμένο καθημερινό ωράριο, εντός του οποίου θα δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτούς πολίτες εντελώς δωρεάν.



Ο δεσμευμένος χρόνος των γιατρών σε εβδομαδιαία βάση δεν μπορεί να υπολείπεται των 24 ωρών, ενώ στο υπόλοιπο καθημερινό πρόγραμμα του ιατρείου τους έχουν τη δυνατότητα να ασκούν ελεύθερα ιδιωτική ιατρική, χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση προς τον ΕΟΠΥΥ.

Οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κλείνουν τα ραντεβού τους στους συμβεβλημένους γιατρούς εντελώς δωρεάν, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ για τα ραντεβού, αλλά και να εγγράφονται διαδικτυακά στον οικογενειακό τους γιατρό.

Σημειώνεται πως με την προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ που «τρέχει» έως τις 12 Φεβρουαρίου, ζητούνται 2.152 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής - Παθολογίας και 677 θέσεις Παιδιατρικής. Ο αντίστοιχος αριθμός συμβεβλημένων του ΕΟΠΥΥ σε αυτές τις ειδικότητες δεν ξεπερνά σήμερα τις 2.000.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), αλλά και πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων.

(ΠΑ, 2/2/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: