Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί * ΟΠΕΚΑ: Στις 13/12 η καταβολή των 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες * Μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων του “Βοήθεια στο Σπίτι” * 2,621 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 12,3% οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων τον Νοέμβριο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων ενός έτους στις 12/12 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο * Στάση εργασίας στα τρόλεϊ στις 12/12 από 12.00 έως 15.00

11/2/18

«Φρένο» των θεσμών στη ρύθμιση 120 δόσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους


Υπαναχωρεί το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να πείσει του θεσμούς για την εφαρμογή ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών μισθωτών – συνταξιούχων σε ως 120 δόσεις, όπως ισχύει για επαγγελματίες, αγρότες, εμπόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», το μήνυμα που στέλνουν οι θεσμοί προς πάσα κατεύθυνση είναι να μην υπάρξει καμία νέα ρύθμιση για οφειλές πολιτών σε εφορία και ΕΦΚΑ.

Το σκεπτικό των δανειστών να μπει φρένο στη φιλολογία για νέα ρύθμιση – το οποίο φαίνεται να ενστερνίζεται πλέον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών – έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα νοικοκυριά ελπίζοντας ή αναμένοντας πως θα υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών παγώνουν τις τρέχουσες πληρωμές και οδηγούν σε διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.Ωστόσο με τους φόρους και τις πάσης φύσεως επιβαρύνσεις που πλήττουν τα νοικοκυριά εκ των πραγμάτων υπάρχει αδυναμία πληρωμής των φόρων και άρα, αν δεν δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης των φόρων σε δόσεις που να ξεπερνούν σε αριθμό τουλάχιστον τις 36, δεν πρόκειται να πληρωθούν αυτοί οι φόροι ποτέ.

Τα στοιχεία από την καταγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αποκαλυπτικά και σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθούν υπόψη για να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά και να μην κινδυνεύσουν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα ληξιπρόθεσμα χρέη 4.068.000 πολιτών και επιχειρήσεων «έσπασαν» κάθε ρεκόρ, αφού ανήλθαν σε 101,9 δισ. ευρώ. Για να περιοριστεί αυτό το ποσό, η ΑΑΔΕ πραγματοποίησε κάθε εργάσιμη ημέρα του τελευταία μήνα του προηγούμενου έτους 778 κατασχέσεις.

(ΚΥ, 11/2/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: