Εγκρίθηκε η εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil * ΟΑΕΔ: Στους 957.532 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 358,948 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 785 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Αυξημένο κατά 2,1 δισ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

26/1/18

Αλλάζει το Taxis: Online ρύθμιση οφειλών και απευθείας πληρωμές φόρων


Σε νέα εποχή εισέρχεται το Taxis, καθώς θα δίνει πλέον τη δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίζουν online τις οφειλές τους, αλλά και να πληρώνουν τους φόρους τους.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται η εφαρμογή που θα επιτρέπει να ρυθμίζονται μέσω των λογαριασμών Taxis των φορολογούμενων, όλες οι οφειλές, προτού αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.Απαραίτητη αλλαγή

Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα αυτή παρεχόταν μόνο μέσω των κατά τόπους ΔΟΥ, ωστόσο πλέον θα μπορεί να γίνεται η ρύθμιση των φόρων σε έως και 12 δόσεις ή 24 δόσεις, online.

Για να μπορούσε κάποιος να ρυθμίσει στο Taxis οφειλές, θα έπρεπε να είχε περάσει η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους.

Ωστόσο, πλέον η ρύθμιση των 100 δόσεων, θα χάνεται ακόμη κι αν ο φορολογούμενος καθυστερήσει τις πληρωμές των τρεχουσών οφειλών του, έστω και μία ημέρα.

Ως εκ τούτου, αυτή η τεχνολογική αναβάθμιση ήταν απαραίτητη.

Online πληρωμές φόρων

Παράλληλα, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου το Taxis θα αναβαθμιστεί, επιτρέποντας στους πολίτες να εξοφλούν με οποιαδήποτε κάρτα, πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη τις οφειλές τους.

Με τον τρόπο αυτό το Taxis θα ενημερώνεται απευθείας για όλες τις πληρωμές, σε αντίθεση με τις καταβολές που γίνεται μέσω του τραπεζικού συστήματος, για τις οποίες χρειάζονται έως και 2 εργάσιμες ημέρες για να φανούν στο σύστημα.

Φυσικά οι πληρωμές μέσω του Taxis δεν θα έχουν κανένα κόστος για τον φορολογούμενο, όπως ισχύει και για τις πληρωμές που γίνονται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων των τραπεζών.

Στον αντίποδα, όλες οι πληρωμές που γίνονται στο γκισέ, είτε με μετρητά ή με χρέωση λογαριασμού ή κάρτας έχουν πλέον κόστος.

Πηγή: moneyonline.gr (ΠΑ, 26/1/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: