ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος στο 0,6% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

14/1/18

Διπλές εισφορές για χιλιάδες ασφαλισμένους


Έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, συγκεκριμένες κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων, καλούνται να καταβάλουν διπλές εισφορές.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις τρέχουσες, που αναγράφονται στα ειδοποιητήρια που έχουν στη διάθεσή τους, θα πρέπει να πληρώσουν και εισφορές προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν.Πρόκειται για περιπτώσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών, γιατρών και αγροτών. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική περίοδος καταβολής των παρελθουσών εισφορών ήταν έως τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Κρίθηκε όμως τότε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι πρέπει να δοθεί δίμηνη παράταση έως τα τέλη Ιανουαρίου της νέας χρονιάς. Να τονιστεί ότι αιτία για τη μη καταβολή των παλαιότερων εισφορών ήταν η έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ και ο νέος τρόπος υπολογισμού εισφορών. Πιο αναλυτικά έως τα τέλη Ιανουαρίου πρέπει να καταβληθούν εισφορές από τις ακόλουθες ομάδες επαγγελματιών που υπάγονται στα εξής πρώην Ταμεία ασφαλισης:

* Πρώην ΤΑΝ του ΕΤΑΑ: Πρόκειται για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, που οφείλουν τις εισφορές του 2016, τις οποίες και κατέβαλλαν ετησίως.

* Πρώην ΤΣΜΕΔΕ και πρώην ΤΣΑΥ, του ΕΤΑΑ: Πρόκειται για μηχανικούς και γιατρούς, οι οποίοι οφείλουν τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016.

* Πρώην ΟΓΑ: Πρόκειται για αγρότες, οι οποίοι οφείλουν τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016.

Πηγή: dikaiologitika.gr (ΚΥ, 14/1/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: