Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η ίδρυση των ΙΚΕ


Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνεται από τον Φεβρουάριο η ίδρυση των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), δηλαδή των εταιρειών που είναι γνωστές ως οι εταιρείες του ενός ευρώ. Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, όπως είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, στόχος είναι να ιδρύονται και όλες οι άλλες νομικές μορφές επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε πως το σύστημα θα διασυνδεθεί και με το ΤΑΧΙS. Επίσης, όπως σημείωσε ο ίδιος, τον Φεβρουάριο θα γίνουν οι πρώτες τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου για τις ΕΠΕ και στη συνέχεια θα υπάρξουν τροποποιήσεις και για τις ΑΕ.

Παράλληλα, σχεδιάζεται να επεκταθεί η υπηρεσία μίας στάσης σε όλο τον κύκλο ζωής μίας επιχείρησης, όχι μόνο στη σύστασή της, και να γίνει παρατηρητήριο επιχειρηματικότητας με την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας για την παρακολούθηση της επιχειρηματικότητας και για την ποσοτική ανάλυση των ρυθμίσεων, ώστε να υπάρχουν στοιχεία για το οικονομικό κόστος οποιασδήποτε απόφασης λαμβάνεται και αφορά στο επιχειρείν.



Στις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι η αξιοποίηση των αναπτυξιακών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των δημοσίων συμβάσεων και η έναρξη προγραμμάτων που θα αφορούν στις εμπορικές επιχειρήσεις. Όπως σημείωσε, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και για δράσεις, εκτός από το ΕΣΠΑ, και μέσω του αναπτυξιακού νόμου, που θα αφορούν στη δημιουργία αλυσίδων αξίας σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικότητας από τη παραγωγή μέχρι και τον τελικό καταναλωτή.

Την ίδια ώρα, ένα από τα κύρια θέματα με τα οποία ασχολείται η Γραμματεία είναι η περαιτέρω μείωση των διοικητικών βαρών μέσα και από τη βελτίωση του εταιρικού δικαίου (ασφάλεια δικαίου, σαφήνεια κλπ) και η ηλεκτρονικοποίηση του επιχειρείν, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη σύσταση επιχειρήσεων, αλλά για όλο τον κύκλο ζωής μίας εταιρείας. Αναφερόμενος στις "πράσινες" δημόσιες συμβάσεις, είπε πως υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με την ΕΕ σχετικά με τις προδιαγραφές, ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες προκηρύξεις εντός του 2018.

(ΤΕ, 31/1/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: