Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 617 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο * Αναστέλλεται από τις 20 Ιουλίου ο Δακτύλιος στην Αθήνα * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,2% η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΟΣΑ: Στο 43,2% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο * Εργάνη: Αυξήθηκαν κατά 33.620 οι θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

22/1/18

Τι αλλάζει στις πληρωμές των φόρων - Πώς θα διευκολύνονται οι φορολογούμενοι


Μέσα σε δευτερόλεπτα θα ενημερώνεται το taxisnet για τις πληρωμές φόρων που θα πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής πληρωμών φόρων απευθείας στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η παροχή της σχετικής δυνατότητας στους φορολογούμενους έχει καθυστερήσει σημαντικά αλλά πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά και τεχνικά εμπόδια που υπήρχαν και αναμένεται να ξεκινήσει η παροχή της σχετικής υπηρεσίας το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται το ύψος των φορολογικών τους οφειλών, όπως κάνουν και σήμερα, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών αριθμών στο taxisnet και –όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας– θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα άμεσης πληρωμής με τη χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας.Οι φορολογούμενοι θα εισαγάγουν τα στοιχεία της κάρτας τους και η πληρωμή θα ολοκληρώνεται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής θα ενημερώνεται το taxisnet και θα εμφανίζεται η σχετική εξόφληση της φορολογικής υποχρέωσης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιλέγουν να πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να περιμένουν έως και τρεις ημέρες προκειμένου να φανεί η πληρωμή τους στο taxisnet όταν πληρώνουν μέσω τραπέζης. Αυτή η καθυστέρηση έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Με την πληρωμή απευθείας στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα γλιτώνουν οι φορολογούμενοι και τις προμήθειες που συνεπάγεται η πληρωμή στα τραπεζικά γκισέ. Όσοι εξακολουθούν να πληρώνουν στο τραπεζικό γκισέ χρεώνονται, ανάλογα με την τράπεζα, ακόμη και 2 ευρώ ανά πληρωμή. Εξαιρούνται μόνο οι φορολογούμενοι ηλικίας άνω των 70 ετών οι οποίοι πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα που θα υιοθετηθεί για τις απευθείας πληρωμές φόρων στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα είναι το λεγόμενο τριμερές, δηλαδή δεν θα μπορούν να γίνουν πληρωμές με "ηλεκτρονικό πορτοφόλι" και κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες του εξωτερικού, αλλά μόνο με κάρτες που έχουν εκδοθεί από τις μεγάλες ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Πηγή: capital.gr (ΔΕ, 22/1/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: