Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ


Στα ψηλά πατώματα των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο, ήδη «πέφτουν» εισηγήσεις, πάνω στα τραπέζια των συσκέψεων, για το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα του Οργανισμού. Η πλειοψηφία των εμπλεκόμενων μερών «ψηφίζει» την ενίσχυση των προγραμμάτων που συνδέονται με την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων.

Εάν αυτή η «γραμμή» επικρατήσει, το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα που θα βγάλει ο ΟΑΕΔ, θα αφορά -κατά πολύ μεγάλο ποσοστό- την «επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, αποφοίτων ΑΕΙ, Δευτεροβάθμιας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης».



Χωρίς να έχουν προσδιοριστεί ακόμη τα επιμέρους στοιχεία του νέου προγράμματος, δεν αποκλείεται να κινηθεί στα «βήματα» παλαιότερου, με ανάλογα χαρακτηριστικά. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα προηγηθούν οι άνεργοι (3 μήνες) και οι μακροχρόνια άνεργοι (12 μήνες).

Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν με ποσά από 15 έως 22 ευρώ την ημέρα, για κάθε άνεργο που προσλαμβάνουν, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που οι δικαιούχοι είναι εγγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ. Η διάρκεια του προγράμματος αναμένεται να είναι 12 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα αναμένεται να εκδοθεί εντός του Μαρτίου, οπότε και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, από την πλευρά των επιχειρήσεων, στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ.

Πηγή: workenter (ΣΑ, 27/1/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: