Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Πού κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την Ελλάδα (πίνακας)


Πώς θα κάνετε αίτηση για επίδομα
Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης με την τιμή του να ξεπερνά το ένα ευρώ. Με το κύμα ψύχους να έχει κατακλύσει όλη την χώρα, οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο έχει αυξηθεί σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα και με τον πίνακα που παρατίθεται.

Όπως αναφέρει o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης «ο Ιανουάριος είναι καταστροφικός. Δεν υπάρχει ζήτηση γιατί δεν υπάρχουν χρήματα». Σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 χωρών με την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο και αυτό το οφείλει στην υψηλή φορολογία.



Πώς κυμαίνονται οι τιμές

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι στο 1,017 ευρώ το λίτρο με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων. Οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα (1,112 ευρώ το λίτρο), Κυκλάδες (1,170 ευρώ το λίτρο), Λέσβος (1,131 ευρώ το λίτρο) στα Χανιά (1,036 ευρώ το λίτρο), στην Κέρκυρα (1,082 ευρώ το λίτρο) και στην Ευρυτανία (1,091).

Η αγορά αποδίδει την υποτονική ζήτηση και στον περιορισμό κατά το ήμισυ του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Τον Δεκέμβριο η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης υποχώρησε κατά 30% και το 15νθήμερο του Ιανουαρίου κατά 39%.

Τα στοιχεία που καταγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων είναι ενδεικτικά για πόσο «βαθιά» βάζουν πλέον στην τσέπη τόσο οι οδηγοί των αυτοκίνητων όσο και τα νοικοκυριά.


Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης
Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για όσους υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι και τις 31 Μαΐου που θα παραμείνει ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η πληρωμή θα γίνει έως και τις 30 Ιουνίου. Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος αφορά τις αγορές από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2018.

Πώς να κάνετε αίτηση στο Taxisnet

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα της aade.gr και τις «υπηρεσίες προς πολίτες» πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» που θα οδηγεί στην σελίδα https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm.

Κατόπιν:

Συμπληρώστε τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η.
Επιλέξτε αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνετε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη
Συμπληρώστε τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα
Αποδεχθείτε τους σχετικούς όρους
Επιλέξτε υποβολή αίτησης

Πηγή: in.gr (ΤΡ, 23/1/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: