Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Τι σπίτι μπορείτε να αγοράσετε με 50.000 ευρώ


Τα 50.000 ευρώ είναι ένα ποσό που παλαιότερα έφθανε απλά για την προκαταβολή ενός σπιτιού. Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια κρίσης και πτώσης των τιμών των ακινήτων με 50.000 ευρώ μπορεί κάποιος πλέον να αποκτήσει ένα μεγάλο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και στις λεγόμενες καλές περιοχές.

Οι αγγελίες πώλησης σε περιοχές όπως τα Πατήσια, ο Άγιος Παντελεήμονας, η Πλατεία Αττικής και η Κυψέλη σε αυτά τα επίπεδα είναι αναρίθμητες. Πρόκειται κυρίως για μεγάλα διαμερίσματα επιφάνειας άνω των 100 τμ σε πολυκατοικίες του 60’ και του 70’. Στις καλύτερες περιοχές τα μεγάλα διαμερίσματα που πωλούνται με 50.000 χρειάζεται πολλές φορές μικρότερη ή εκτεταμένη ανακαίνιση.



Σπίτι με 50.000 μπορεί να βρει κάποιος και σε καλύτερες περιοχές όπως είναι ο Χολαργός, το Νέο Ηράκλειο και το Μαρούσι. Μόνο που εκεί, όποιος θέλει να αγοράσει ακίνητο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλες εκπτώσεις στα τετραγωνικά μέτρα που χρειάζονται. Πάντως με αυτό το budget μπορεί κάποιος να βρει διαμέρισμα 36 τμ ακόμη και στο Παλαιό Ψυχικό ή ανακαινισμένο διαμέρισμα 40 τμ στη Βούλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 50.000 ευρώ μπορούν υπό προϋποθέσεις να εξασφαλίσουν και σπίτια τα οποία εμφανίζονται σε αγγελίες και με υψηλότερη τιμή. Όπως σημειώνουν επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων οι ζητούμενες τιμές που εμφανίζονται στις αγγελίες μπορούν και μάλιστα με όχι πολλά παζάρια να πέσουν και 10% με 15%.

Πηγή: spitogatos.gr (ΣΑ, 13/1/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: