Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πώς θα κάνετε τροποποιητική δήλωση για το ΚΕΑ του 2018 (φωτό)


Ξεκίνησε η αποστολή μηνυμάτων από το ΚΕΑ, με τίτλο "Προειδοποίηση ανάκλησης αίτησης ΚΕΑ", για τις νέες τροποποιητικές που πρέπει να υποβάλουν οι δικαιούχοι είτε στους Δήμους είτε ηλεκτρονικά στο Keaprogram.gr για να συνεχιστεί η παροχή το 2018.

Τα sms αναφέρουν:

Μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτησή σας για το ΚΕΑ μέχρι 1/2/2018 (η ημερομηνία διαφέρει αναλόγως της υποβολής της αίτησης). Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα ανακληθεί, καθώς συμπληρώνονται 12 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης της. Αν ανακληθεί μπορείτε από 2/2/2018 να υποβάλετε νέα αίτηση.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλας, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα σχετικά με το ΚΕΑ τόνισε ότι όσοι είχαν κάνει αίτηση και υπάρχει τροποποίηση των στοιχείων τους, θα πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση ακριβώς έναν χρόνο από την ημερομηνία που την είχαν κάνει πέρυσι.

Ειδικότερα, όσοι έκαναν αίτηση για το ΚΕΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, θα πρέπει να μπουν και να κάνουν εκ νέου αίτηση, από την 1η έως την 28η Φεβρουαρίου, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό τον Μάρτιο.

Ερωτηθείς, ο κ. Καρέλας για το σύστημα στο οποίο γίνονται οι αιτήσεις, διευκρίνισε ότι είναι πάντα ανοιχτό προς τους δικαιούχους που μπορούν να μπουν και να κάνουν τις αλλαγές και την νέα αίτηση, ενώ ο τρόπος υποβολής της αίτησης δεν έχει αλλάξει.



KEAPROGRAM: Νέα (τροποποιητική) αίτηση από υπάρχουσα (εγκεκριμένη)

Μέχρι τώρα για να γίνει μια τροποποίηση σε μια αίτηση του ΚΕΑ που έχει εγκριθεί, έπρεπε να ακυρωθεί η αίτηση και να γίνει νέα.

Αυτός ο τρόπος συνεχίζει να υφίσταται. Για ευκολία των χρηστών όμως, δίνεται και αυτή η νέα εναλλακτική.

Με την επιλογή «Νέα τροποποιητική αίτηση από υπάρχουσα», δημιουργείται μια νέα αίτηση αντιγράφοντας τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από την ενεργή εγκεκριμένη αλλά αντλώντας εκ νέου τα στοιχεία αναφοράς (στοιχεία από on-line διασταυρώσεις).

Τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας λειτουργίας είναι:

1. Υπάρχει σύνδεση της νέας αίτησης με αυτή που αντικαθιστά. Αυτό επιτρέπει την μεταφορά στην νέα αίτηση όσων ελέγχων και αποδοχών στοιχείων είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, αν από τις διασταυρώσεις είχαμε βρει έναν ΤΚ και ο πολίτης στην αρχική αίτηση είχε αποδείξει ότι ο ΤΚ του είναι άλλος (οπότε ο χρήστης του Δήμου είχε κάνει αποδοχή του δηλούμενου ΤΚ), στην νέα αίτηση θα προταθεί ο ΤΚ που είχε δηλώσει ο πολίτη και ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να κάνει πάλι αποδοχή της αλλαγής γιατί το σύστημα θα βρει ότι είχε υπάρξει ακριβώς η ίδια διαφορά μεταξύ των δηλούμενων και των στοιχείων των διασταυρώσεων και είχε γίνει αποδεκτή. Προφανώς αν δηλωθεί νέος (τρίτος) ΤΚ ή βρεθεί άλλος ΤΚ από τις διασταυρώσεις, επειδή ο χρήστης είχε αποδεχτεί άλλο στοιχεία από αυτό που δηλώνεται τώρα, θα πρέπει να γίνει αποδοχή ή απόρριψη του στοιχείου και σε αυτή την αίτηση.
2. Η προηγούμενη αίτηση (που λειτουργεί ως γεννήτορας της νέας) δεν ακυρώνεται παρά μόνο με την υποβολή της νέας αίτησης. Άρα υπάρχει πλέον η περίπτωση να έχουμε μια εγκεκριμένη αίτηση και μια νέα αίτηση ταυτόχρονα. Στην ακόλουθη εικόνα βλέπουμε μια τέτοια περίπτωση



Για να κάνετε μια Νέα τροποποιητική αίτηση από υπάρχουσα αρκεί να μεταβείτε στην εγκεκριμένη αίτηση και να επιλέξετε από τις ενέργειες: [Νέα τροποποιητική αίτηση από υπάρχουσα].



Το σύστημα θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την ενέργεια και εφόσον το κάνετε, δημιουργείται η νέα αίτηση.


Η παλιά αίτηση (αυτή από την οποία επιλέξατε «Νέα τροποποιητική αίτηση από υπάρχουσα») συνεχίζει να είναι εγκεκριμένη μέχρι να υποβληθεί η νέα αίτηση οριστικά, οπότε είτε θα εγκριθεί και αυτή είτε θα απορριφθεί. Στην αίτηση που αντικαθίσταται η κατάσταση μεταβαίνει σε "Παρωχημένη".

Ότι μια αίτηση έχει προέλθει από άλλη (με την διαδικασία που περιγράφουμε στο παρόν), φαίνεται στο πάνω μέρος της αίτησης όπου αναφέρεται «(από αριθμό αίτησης)» τα οποίο είναι και Link που πατώντας το κάποιος πάει στην προηγούμενη αίτηση, όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.


(ΤΕ, 17/1/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: