Την Πέμπτη 26 Ιουλίου η νέα φορολοταρία * Eurostat: Στο 1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο * 1,08 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα στο 6μηνο * Αναστέλλεται από τις 20 Ιουλίου ο Δακτύλιος στην Αθήνα * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,2% η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΟΣΑ: Στο 43,2% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα * Εργάνη: Αυξήθηκαν κατά 33.620 οι θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

1/12/17

ΥΠΕΝ: Οι χρεώσεις ΥΚΩ ευθύνονται για τις αυξήσεις στο ρεύμα


Στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που χρηματοδοτούν το αυξημένο κόστος ρεύματος στα νησιά αποδίδει το υπουργείο Περιβάλλοντος την αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος το α΄ εξάμηνο του 2017.

Το ΥΠΕΝ απαντά στα στοιχεία που έδωσε η Εurostat σύμφωνα με τα οποία η τιμή ανά κιλοβατώρα το προαναφερόμενο διάστημα, αυξήθηκε κατά 12,8%:"Η επιβάρυνση καταναλωτών στο πρώτο εξάμηνο του 2017 δεν ήταν αποτέλεσμα αύξησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, όπως θα μπορούσε να προκύψει από μία λανθασμένη ανάγνωση των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Αντίθετα, ήταν συνέπεια της μεγαλύτερης χρέωσης για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), λόγω αλλαγής κλίμακας που έφερε η αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρισμού, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών του προηγούμενου χειμώνα".

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι η στρέβλωση αυτή έχει επισημανθεί έγκαιρα και ήδη δρομολογείται τη διόρθωση της, με την υιοθέτηση νέων κλιμάκων και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ΥΚΩ.

(1/12/17)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΔΕΗ: Το ρεύμα μειώνεται, οι λογαριασμοί αυξάνονταιΑκολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: