Επανέρχεται ο Δακτύλιος από τη Δευτέρα * ΟΑΕΔ: Στους 973.065 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο * ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ οι πληρωμές ληξιπροθέσμων Δημοσίου στο 8μηνο * Εργάνη: Χάθηκαν τον Αύγουστο 7.748 θέσεις εργασίας * Eurostat: Στο 0,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο * Στα 2,7 δισ. τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

1/12/17

ΥΠΕΝ: Οι χρεώσεις ΥΚΩ ευθύνονται για τις αυξήσεις στο ρεύμα


Στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που χρηματοδοτούν το αυξημένο κόστος ρεύματος στα νησιά αποδίδει το υπουργείο Περιβάλλοντος την αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος το α΄ εξάμηνο του 2017.

Το ΥΠΕΝ απαντά στα στοιχεία που έδωσε η Εurostat σύμφωνα με τα οποία η τιμή ανά κιλοβατώρα το προαναφερόμενο διάστημα, αυξήθηκε κατά 12,8%:"Η επιβάρυνση καταναλωτών στο πρώτο εξάμηνο του 2017 δεν ήταν αποτέλεσμα αύξησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, όπως θα μπορούσε να προκύψει από μία λανθασμένη ανάγνωση των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Αντίθετα, ήταν συνέπεια της μεγαλύτερης χρέωσης για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), λόγω αλλαγής κλίμακας που έφερε η αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρισμού, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών του προηγούμενου χειμώνα".

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι η στρέβλωση αυτή έχει επισημανθεί έγκαιρα και ήδη δρομολογείται τη διόρθωση της, με την υιοθέτηση νέων κλιμάκων και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ΥΚΩ.

(1/12/17)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΔΕΗ: Το ρεύμα μειώνεται, οι λογαριασμοί αυξάνονταιΑκολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: