ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

1/12/17

ΥΠΕΝ: Οι χρεώσεις ΥΚΩ ευθύνονται για τις αυξήσεις στο ρεύμα


Στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που χρηματοδοτούν το αυξημένο κόστος ρεύματος στα νησιά αποδίδει το υπουργείο Περιβάλλοντος την αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος το α΄ εξάμηνο του 2017.

Το ΥΠΕΝ απαντά στα στοιχεία που έδωσε η Εurostat σύμφωνα με τα οποία η τιμή ανά κιλοβατώρα το προαναφερόμενο διάστημα, αυξήθηκε κατά 12,8%:"Η επιβάρυνση καταναλωτών στο πρώτο εξάμηνο του 2017 δεν ήταν αποτέλεσμα αύξησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, όπως θα μπορούσε να προκύψει από μία λανθασμένη ανάγνωση των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Αντίθετα, ήταν συνέπεια της μεγαλύτερης χρέωσης για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), λόγω αλλαγής κλίμακας που έφερε η αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρισμού, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών του προηγούμενου χειμώνα".

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι η στρέβλωση αυτή έχει επισημανθεί έγκαιρα και ήδη δρομολογείται τη διόρθωση της, με την υιοθέτηση νέων κλιμάκων και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ΥΚΩ.

(1/12/17)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΔΕΗ: Το ρεύμα μειώνεται, οι λογαριασμοί αυξάνονταιΑκολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: