Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Πόσο αυξάνεται η παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις (πίνακας)


Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις φέρνει από τον πρώτο μήνα το 2018. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να συνεισφέρουν στα δημόσια ταμεία επιπλέον 422 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, οπότε και καταργείται η έκπτωση ποσοστού 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 69 του νόμου 4472/2017 καταργείται η μείωση του φόρου από μισθωτή εργασία και συντάξεις κατά ποσοστό 1,5%, η οποία διενεργείται κατά την παρακράτηση του φόρου. Η διάταξη αυτή ισχύει σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 69 του ίδιου νόμου, για παρακρατήσεις σε εισοδήματα που αποκτώνται κατά τα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 και εφεξής.



Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ισχύον, μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, νόμος προβλέπει ότι «ο φόρος που παρακρατείται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου μειώνεται κατά ποσοστό ενάμισι τοις εκατό (1,5%) κατά την παρακράτησή του».

Από την εν λόγω κατάργηση, σύμφωνα με την έκθεση συνεπειών ρύθμισης του Γενικού Λογιστηρίου, το κράτος το 2018 θα εξοικονομήσει 422 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τον πίνακα που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική.


(18/12/17)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: