Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Εβδομάδα πληρωμής για το κοινωνικό μέρισμα - 570 ευρώ το μέσο επίδομα


Λιγότερες από 48 ώρες απέμειναν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου, θα κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.koinonikomerisma.gr) εκτός και αν το οικονομικό επιτελείο προτιμήσει να δώσει ολιγοήμερη παράταση για να προλάβουν και οι τελευταίοι από τους αιτούντες, να λάβουν το συγκεκριμένο βοήθημα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρχικός προγραμματισμός θέλει το κοινωνικό μέρισμα να καταβάλλεται στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, δηλαδή την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2,3 εκατ. αιτήσεις και από αυτές, 1,15 εκατ. έχουν εγκριθεί. Υπολογίζεται ότι οι ωφελούμενοι έχουν ανέλθει στα 2,97 εκατ. και ότι θα δοθούν περισσότερα από 660 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο μέσος όρος στο κοινωνικό μέρισμα διαμορφώνεται στα 570 ευρώ. Υπάρχουν επίσης άλλες 580.000 αιτήσεις από τις οποίες οι 56.000 έχουν πιθανότητα να εγκριθούν.

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 4.479 αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από συζύγους φιλοξενούμενων. Πρόκειται να εγκριθούν όμως μόνο όσες αφορούν οικοδεσπότη που είναι θανών. Ακόμα έχουν ακυρωθεί αιτήσεις που μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ΑΜΚΑ. Είναι σημαντικό να υποβληθεί αίτηση από όσους έχουν λάβει ειδοποίηση στο κινητό τους μέσω sms ή mail. Η ΗΔΙΚΑ έχει στείλει έως τώρα 7.518 ειδοποιήσεις μέσω sms και άλλες 7.466 μέσω mail.

Πηγή: dikaiologitika.gr (11/12/17)

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: