ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

22/11/17

Τα σούπερ μάρκετ SPAR επιστρέφουν στην Ελλάδα


Την επιστροφή της ολλανδικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ SPAR σηματοδοτεί η συμφωνία με τον όμιλο αγορών «Αστέρας». Μετά το 2015 και τη λήξη της συνεργασίας με τα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» η νέα αλυσίδα η νέα συμφωνία προβλέπει την πλήρη αναδιοργάνωση των καταστημάτων βάσει των προδιαγραφών λειτουργίας της SPAR με τις σχετικές διεργασίες να ξεκινούν άμεσα εντός του 2017 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε βάθος διετίας.Σε ανακοίνωση της εταιρείας «Αστέρας» αναφέρεται ότι η απόφαση της SPAR να επανατοποθετηθεί στην ελληνική αγορά βασίζεται στην εκτίμηση πως «το οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα διατηρεί μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ βρίσκεται σε κρίσιμη φάση λόγω έντασης των εξαγορών και συγχωνεύσεων, που αλλάζουν τον χάρτη του κλάδου δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες για δίκτυα τα οποία έχουν παράδοση και εμπειρία στη σχετική αγορά». Επίσης αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση ότι η SPAR θα υποστηρίξει την παρουσία της στην Ελλάδα στους παρακάτω τομείς: προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, φρέσκα προϊόντα, διάθεση τοπικών προϊόντων, σύναψη συμβάσεων με τοπικές βιομηχανίες, που θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την προοπτική διάθεσης των προϊόντων τους σε ξένες αγορές, μέσω του διεθνούς δικτύου SPAR.

Ο όμιλος αγορών «Αστέρας» ιδρύθηκε το 1993, διαθέτει 88 μέλη – ιδιοκτήτες τοπικών σούπερ μάρκετ και το 2016 ο συνολικός τζίρος τους έφτασε περίπου τα 500 εκατ. ευρώ.

(22/11/17)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: