Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί * ΟΠΕΚΑ: Στις 13/12 η καταβολή των 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες * ΟΔΔΗΧ: 813 εκατ. ευρώ άντλησε από δημοπρασία 12μηνων εντόκων με επιτόκιο 1,09% * 2,621 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 12,3% οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

22/11/17

Τα σούπερ μάρκετ SPAR επιστρέφουν στην Ελλάδα


Την επιστροφή της ολλανδικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ SPAR σηματοδοτεί η συμφωνία με τον όμιλο αγορών «Αστέρας». Μετά το 2015 και τη λήξη της συνεργασίας με τα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» η νέα αλυσίδα η νέα συμφωνία προβλέπει την πλήρη αναδιοργάνωση των καταστημάτων βάσει των προδιαγραφών λειτουργίας της SPAR με τις σχετικές διεργασίες να ξεκινούν άμεσα εντός του 2017 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε βάθος διετίας.Σε ανακοίνωση της εταιρείας «Αστέρας» αναφέρεται ότι η απόφαση της SPAR να επανατοποθετηθεί στην ελληνική αγορά βασίζεται στην εκτίμηση πως «το οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα διατηρεί μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ βρίσκεται σε κρίσιμη φάση λόγω έντασης των εξαγορών και συγχωνεύσεων, που αλλάζουν τον χάρτη του κλάδου δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες για δίκτυα τα οποία έχουν παράδοση και εμπειρία στη σχετική αγορά». Επίσης αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση ότι η SPAR θα υποστηρίξει την παρουσία της στην Ελλάδα στους παρακάτω τομείς: προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, φρέσκα προϊόντα, διάθεση τοπικών προϊόντων, σύναψη συμβάσεων με τοπικές βιομηχανίες, που θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την προοπτική διάθεσης των προϊόντων τους σε ξένες αγορές, μέσω του διεθνούς δικτύου SPAR.

Ο όμιλος αγορών «Αστέρας» ιδρύθηκε το 1993, διαθέτει 88 μέλη – ιδιοκτήτες τοπικών σούπερ μάρκετ και το 2016 ο συνολικός τζίρος τους έφτασε περίπου τα 500 εκατ. ευρώ.

(22/11/17)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: