Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Τράπεζες: «Γκάζι» για πλειστηριασμούς και πώληση κόκκινων δάνειων σε funds


Πυρ ομαδόν κατά των αποκαλούμενων στρατηγικών κακοπληρωτών έχουν ανοίξει οι συστημικές τράπεζες σε προσπάθεια να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια που αποτελούν το μεγαλύτερο «αγκάθι».

Το προσεχές διάστημα, με ορίζοντα τον Μάρτιο του 2018, οι τράπεζες προχωρούν σε πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων μείωσης των προβληματικών δανείων.



Ξεκινούν οι πωλήσεις δανείων

Οι εγχώριες τράπεζες, σύμφωνα άλλωστε και με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, έχουν δεσμευτεί να πωλήσουν πάνω από 5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα (NPEs) στο πλαίσιο των αναθεωρημένων σχεδίων.

Μαζί με τις πωλήσεις των δανείων ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Έτσι, αναμένεται να βγουν στον πλειστηριασμό ακίνητα μεγαλοοφειλετών (ιδιωτών και επιχειρηματιών).

Σύμφωνα με τις διοικήσεις των τραπεζών, το μέτρο θα αρχίσει να αποδίδει το 2018, ωστόσο στο μεσοδιάστημα τα οφέλη αναμένεται να είναι πολλαπλάσια, καθώς με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι στρατηγικά κακοπληρωτές θα λάβουν το μήνυμα ότι «το πάρτι τελείωσε» και ποσοστό εξ αυτών θα επιδιώξει τη συνεννόηση με την τράπεζα, με στόχο τη ρύθμιση του δανείου.

Πηγή: in.gr (17/11/17)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642