Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Α. Τσίπρας: Μέσα στον Νοέμβριο το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»


Άμεσα θα ξεκινήσει το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον», μέσα στον Νοέμβριο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στο ενδιάμεσο πρόγραμμα για το παλαιό «Εξοικονομώ», το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο και θα είναι «στοχευμένο ιδιαίτερα στα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών». Σημαντικό ρόλο στον κυβερνητικό σχεδιασμό, πρόσθεσε, έχει και η δημιουργία ειδικού προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση σε δημόσια και δημοτικά κτήρια.



Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να έρθει άμεσα στη Βουλή το «νομοσχέδιο-τομή», όπως το χαρακτήρισε, για τις Ενεργειακές Κοινότητες, υπογραμμίζοντας, ακόμη, ότι πρόκειται για θεσμική πρωτοβουλία που δίνει την δυνατότητα σε πολίτες, ΟΤΑ και μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε ενεργειακά εγχειρήματα ως παραγωγοί ενέργειας.

(15/11/17)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: