Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό μέρισμα: "Αγκάθι" οι φιλοξενούμενοι


Ένα μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες και λογιστές στην αίτησή τους για το κοινωνικό μέρισμα στο www.koinonikomerisma.gr.

Οι λογιστές αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα, ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις που συμβαίνει ανθρώπινο λάθος. Αν για παράδειγμα η δήλωση προχωράει ομαλά μέχρι την τρίτη σελίδα και τη δήλωση των στοιχείων και στην τέταρτη σελίδα ο λογιστής κλικάρει κατά λάθος το κουτάκι «φιλοξενούμενος» τότε η αίτηση μπλοκάρει αυτόματα και δεν επιτρέπει άλλες κινήσεις ή διορθώσεις...

Σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα βγάζει το εξής μήνυμα: «Επισήμανση: Δεν δικαιούστε Κοινωνικό Μέρισμα ως φιλοξενούμενος».

Σε άλλες περιπτώσεις το σύστημα εμφανίζει την εξής πληροφορία: «Αποτυχία ανάκτησης πληροφορίας από GSIS για Guest» και έτσι η αίτηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Μάλιστα το σύστημα το βγάζει ακόμη και όταν δεν υπάρχουν φιλοξενούμενοι, αφού πρόκειται για παιδιά που κάνουν ξεχωριστά φορολογική δήλωση εδώ και χρόνια.



Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν μικρές αλλαγές ώστε να μην κόβονται δικαιούχοι επειδή ήταν φιλοξενούμενοι για πολύ μικρό διάστημα το 2016.

Επίσης οι φιλοξενούμενοι που ο φορολογούμενους που τους φιλοξενούσε έχει αποβιώσει θα μπορούν να κάνουν αίτηση με αλλαγή που θα υπάρξει στην αίτηση.

Όσο αφορά στην επιλογή στην αίτηση για την προσθήκη νέων προστατευόμενων μελών αυτή δεν έχει ανοίξει ακόμη αλλά πηγές της ΗΔΙΚΑ διαβεβαιώνουν ότι θα ανοίξει μέσα στην ημέρα, κάτι όμως που είχε μεταφερθεί και χθες.

Τα προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζονται να πάρουν κωδικούς και να συναινέσουν στην αίτηση και έτσι δεν χρειάζεται να βγάλουν κωδικούς taxis.

(29/11/17)

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: