Στα 2,36 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το α' τρίμηνο * Στα 317,4 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2017 * Eurostat: Πρωτογενές πλεόνασμα 4% για την Ελλάδα το 2017 * ΟΑΕΔ: Μείωση 1,4% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Μάρτιο * Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη 25/4 από 12.00 έως 17.00 * Από 2-15 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου

18/11/17

Νέες μειώσεις στα επιτόκια καταθέσεων των ανοιχτών λογαριασμών τον Ιανουάριο


Νέες μειώσεις στα επιτόκια των ανοιχτών καταθετικών λογαριασμών έχουν προγραμματίσει οι τράπεζες για τον ερχόμενο Ιανουάριο, με στόχο να μειώσουν κι άλλο τα κόστη τους.

Οι περικοπές θα αφορούν κατά κύριο λόγο σε προνομιακούς καταθετικούς λογαριασμούς, που προσφέρουν αποδόσεις αρκετά πάνω από το μέσο όρο της αγοράς.

Πρόκειται για online τρεχούμενους ή Ταμιευτηρίου λογαριασμούς, καθώς και προϊόντα μέσω των οποίων καταβάλλεται ο μισθός ή η σύνταξη του δικαιούχου.

Από την άλλη πλευρά, σε προγράμματα με επιτόκια κάτω από το 0,10% δεν αναμένονται μεταβολές.Πότε θα αλλάξουν

Ήδη Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς έκαναν γνωστές της ημερομηνίες τροποποίησης των επιτοκίων τους. Συγκεκριμένα:

* H Τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν μειώσεις επιτοκίων, οι οποίες θα ισχύουν από 1 Ιανουαρίου 2018.

Τα επιτόκια καταθέσεων μειώνονται κατά 0,01 της μονάδος (1 μονάδα βάσης) κατά μέσο όρο.

* Η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων στο σύνολο των μισθοδοτικών λογαριασμών από τη Δευτέρα 15.01.2018.

Η μείωση ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 0,08% [8 μονάδες βάσης].

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια των υπόλοιπων λογαριασμών ταμιευτηρίου, τρεχούμενων και αποταμιευτικών, παραμένουν αμετάβλητα.

(18/11/17)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: