Αναστέλλεται από τις 20 Ιουλίου ο Δακτύλιος στην Αθήνα * Κατά 600 εκατ. ευρώ μείωσε η ΕΚΤ το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,2% η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΟΣΑ: Στο 43,2% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο * Εργάνη: Αυξήθηκαν κατά 33.620 οι θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

19/11/17

Κοινωνικό μέρισμα: Ο τελευταίος «μποναμάς» πριν το «τσεκούρι»


Το κοινωνικό μέρισμα που θα διανείμει φέτος το υπουργείο Οικονομικών είναι το τελευταίο, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει τη μείωση των συντάξεων έως 22% για τις συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019.

Ευρωπαίος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι οι μειώσεις των συντάξεων το 2019, με εφαρμογή από τα Χριστούγεννα του 2018, αλλά και του αφορολόγητου το 2020, είναι μέτρα «αδιαπραγμάτευτα» για το Eurogroup, παρότι θεωρητικώς η Ελλάδα θα βρίσκεται εκτός Μνημονίου του χρόνου τέτοια εποχή.

Το protothema.gr ρώτησε Ευρωπαίο παράγοντα τι θα γίνει αν η χώρα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά να περάσει πάνω από τον πήχη, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως «και του χρόνου θα δώσουμε μέρισμα».Απαντώντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θύμισε τι είναι αυτό που θα ισχύσει του χρόνου: Ακόμη κι αν υπάρξει υπεραπόδοση έναντι του στόχου του 2018, που είναι διπλάσιος από το φετινό (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αντί 1,75%), το μόνο που θα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι, εκτός από μέτρα, να εφαρμόσει και αυστηρά καθορισμένα αντίμετρα.

Έτσι λοιπόν φέτος οι συνταξιούχοι θα λάβουν μέρισμα από το πλεόνασμα, ενώ του χρόνου θα δουν μεγάλες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ακόμη και όσοι λαμβάνουν 900 ευρώ το μήνα.

Γνωρίζοντας αυτά που έρχονται, αν όλα κυλήσουν ομαλά και η κυβέρνηση τελειώσει τις δύο αξιολογήσεις που απομένουν ως το καλοκαίρι, ο σχεδιασμός προβλέπει εκλογές το αργότερο το φθινόπωρο του 2018, πριν η κουβέντα για τις επερχόμενες μειώσεις στις συντάξεις κυριαρχήσει στα μέσα ενημέρωσης.

(19/11/17)

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα.Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: